Prune
Prune
Având în vedere că în piețe deja au început să apară prunele și că urmează să înceapă sezonul acestor fructe, este important să știm că sunt extrem de hrănitoare și oferă o varietate de beneficii pentru sănătate, potrivit Sfatulmedicului.ro.

Pe lângă fibre și antioxidanți, prunele sunt bogate și în vitamine și minerale. Aceste fructe ușurează digestia, pot preveni diabetul și sunt utile împotriva obezității. Totodată, prunele ajută și la menținerea sănătății inimii, prin reducerea nivelului de colesterol.

Aceste fructe, precum am menționat anterior, pot trata obezitatea și alte complicații asociate cu aceasta. Consumul de prune ajută la combaterea sindromului metabolic, datorită prezenței compușilor bioactivi.

Totodată, prunele pot controla glicemia și pot combate diabetul zaharat, însă reduc și nivelul trigliceridelor din organism. Datorită conținutului de flavonoide, prunele ajută organismul să prelucreze eficient zaharurile și să normalizeze nivelul de insulină secretat, potrivit Sfatulmedicului.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Prunele sunt de asemenea, o sursă importantă de fibre, care, împreună cu sorbitolul, ajută la reglarea sistemului digestiv, având și un efect laxativ. Flavonoidele prezente în prune mai oferă și protecție împotriva tulburărilor cognitive care apar odată cu înaintarea în vârstă, însă și a tulburărilor neurodegenerative, care duc la apariția bolilor precum Alzheimer și Parkinson. Astfel, aceste fructe ajută la îmbunătățirea memoriei.

Nu în ultimul rând, prunele sunt benefice în întărirea sistemului imunitar, datorită prezenței conținutului ridicat de vitamina C care crește rezistența organismului la infecții și inflamații.

Un aport regulat de prune ajută și la fluidizarea sângelui, prevenind diverse tulburări cardiace, precum ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

Sursa: www.sfatulmedicului.ro

Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)

Citește și:

Vezi care sunt beneficiile consumului de zmeură: Fructul ar putea ajuta la preîntâmpinarea infecțiilor

Vezi care sunt beneficiile consumului de afine: Aceste fructe stimulează sistemul imunitar și pot preveni apariția infecțiilor

Care sunt cele trei alimente bogate în vitamine și minerale care ar putea scădea colesterolul și întări oasele

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.