Struguri
Struguri
Având în vedere că sezonul strugurilor este în toi și au început deja să apară în piețe și în marile magazine este important să știm că aceste fructe ne pot aduce nenumărate beneficii pentru sănătate, datorită conținutului bogat în antioxidanți

Strugurii au fost cultivați de mii de ani și au fost folosiți de civilizații din Antichitate, în special pentru obținerea vinului.

O porție de struguri oferă mai mult de un sfert din necesarul zilnic al organismului de Vitamina K, o vitamină solubilă, vitală pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, scrie Dentirad.ro.

De asemenea, precum am menționat anterior, strugurii au un conținut crescut de antioxidanți și astfel, pot ajuta la prevenirea îmbolnăvirilor cronice, antioxidanții fiind compuși care, în mod normal, se regăsesc în plante. Aceștia au rolul de a „repara” celulele îmbolnăvite sau afectate de radicalii liberi, celule care, lăsate afectate, pot duce la apariția stresului oxidativ care a fost asociat cu boli precum diabetul, cancerul sau cele cardiovasculare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, strugurii sunt fructe care pot îmbunătăți sănătatea inimii, reducând tensiunea arterială. O porție de 150 de grame de struguri conține 288 de mg de potasiu, reprezentând 6% din DZR, un mineral necesar pentru a menține un nivel sănătos al tensiunii.

Printre altele, strugurii pot ajuta în lupta împotriva diabetului prin scăderea nivelului de zahăr din sânge, pot ajuta la protejarea celulelor retinei de razele ultraviolete de tip A, împiedicând astfel deteriorarea acestora și îmbolnăvirea ochilor.

Strugurii mai conțin Luteină și Zeaxeanină, substanțe care pot ajuta la conservarea vederii. Totodată, acest fruct poate ajuta la îmbunătățirea calității memoriei, la reglarea digestiei, însă poate proteja și organismul împotriva anumitor bacterii și virusuri.

Sursa: www.dentirad.ro

Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)

Citește și:

Vezi ce beneficii aduce consumul ceaiului din frunze de smochin și cum îl poți prepara

Beneficiile consumului de prune: Aceste fructe pot întări sistemul imunitar

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.