Zeama de murături are multiple efecte pozitive asupra organismului. La început gustul nu este foarte atractiv față de un smoothie sau un suc de fructe, însă există multe motive pentru care această băutură ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic.

A fost folosită cel mai intens de atleți pentru că reduce disconfortul resimțit după antrenamentele intense și previne crampele musculare, acest efect benefic poate fi explicat prin acțiunea oțetului, care are un efect analgezic și neutralizează semnalele transmise de terminațiile nervoase care determină apariția crampelor musculare.  Este o sursă excelentă de sodiu și conține și o cantitate utilă de potasiu. Bea încet puțină zeamă de murături la finalul antrenamentului pentru a restabili nivelul normal de electroliți și a avea din nou energie.

Însă această băutură are multe alte beneficii.

Zeama de murături este o sursă foarte bună de vitamina C și vitamina E. Acești doi antioxidanți neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului și îți mențin tenul catifelat și luminos. De asemenea, previn gripele sau răcelile de sezon prin fortificarea sistemului imunitar.

Dacă încerci să elimini câteva kilograme în plus, bea puțină zeamă de murături și vei diminua disconfortul resimțit când termini exercițiile.

Zeama de murături conține o proporție ridicată de oțet. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele supraponderale care consumă zilnic 3 linguri de oțet, timp de minimum 12 săptămâni, elimină mai rapid țesutul adipos și obțin o piele cu un aspect ferm, fără celulită.

Totodată, zeama de murături stimulează echilibrul florei intestinale și asigură o digestie normală, prevenind constipația.

Chiar dacă gustul acru nu este cel mai plăcut, zeama de murături te poate ajuta să elimini mai rapid halena. Respirația urât mirositoare este cauzată de acumularea bacteriilor în cavitatea bucală. Oțetul are proprietăți antiseptice și antibacteriene, fiind foarte eficient pentru împrospătarea respirației și neutralizarea cauzei halenei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.