Strugurii sunt recunoscuți datorită proprietăților multiple pentru sănătate. Acest fructe sunt recunoscute pentru acțiunea lor antiinflamatorie și pentru complexul de vitamine și minerale.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de struguri

Protejează sistemul cardiovascular

În compoziția strugurilor, în special în strugurii negri, se găsesc cel mai puternic antioxidant, resveratrolul. Acesta declanșează în organism secreția hormonului adiponectină, care împiedică dezvoltarea mai multor tipuri de afecțiuni cardiace și protejează vasele de sânge. Consumul regulat de struguri reduce riscul inflamațiilor.

Ajută în procesul de detoxifiere

Strugurii conțin antioxidanți și substanțe active care ajută în mod direct la detoxifierea colonului, ficatului și rinichilor. Se consumă cu tot cu coajă și sâmburi și pot fi introduși în cure de detoxifiere, fie în formă de suc ori în stare pură. De asemenea, strugurii sunt bogați în apă, iar asta ajută la menținerea nivelului optim de hidratare și la un tranzit intestinal sănătos. Consumul de struguri previne îmbătrânirea. Vitaminele din compoziția strugurilor ajută la protejarea pielii și implicit la întârzierea procesului de îmbătrânire prematură.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Protejează vederea

Datorită aportului de resveratrol, dar și de picnogenol, substanță ce are rol în procesul de antioxidare, consumul regulat de struguri negri ajută la prevenirea leziunilor retiniene și a degenerescenței maculare.

Combat migrenele

Sucul de struguri copți, dar și consumul de struguri este un remediu eficient împotriva migrenelor. Strugurii pot trata crizele de astm. Pentru că au și calități terapeutice, strugurii pot fi un adjuvant pentru vindecarea astmului. Consumul de struguri poate crește nivelul de umiditate de la nivelul plămânilor.

Ajută în prevenirea cancerului

Datorită efectelor anti-inflamatoare a resveratrolului, consumul de struguri poate fi eficient în reducerea riscului de cancer de sân. Antocianinii din compoziția strugurilor inhibă dezvoltarea agenților care pot cauza cancer, iar consumul de suc de struguri previne dezvoltarea și propagarea celulelor canceroase.

Îmbunătățesc sistemul imunitar

Strugurii conțin multe vitamine benefice organismului, printre care vitamina A, C și K. Acestea îmbunătățesc funcționarea mai multor sisteme din organismul uman, dar în special a sistemului imunitar. Consumul de struguri te poate ajuta să stai departe de gripă și răceală.

Reduc tensiunea arterială

Strugurii au un conținut ridicat de potasiu și sunt recomandați persoanelor care se confruntă cu o tensiune arterială mare. Strugurii combat efectele sodiului asupra corpului.

Sursa: libertatea.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar