Usturoi
Usturoi
Există o legumă care este extrem de utilă pentru sănătatea noastră, întărind oasele și ajutând la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, potrivit Exquis.ro.

Medicul nutriționist Myrna El-Fat a dezvăluit despre ce legumă este vorba, făcând referire la rezultatele unui studiu ce a fost publicat în revista egipteană Sayidaty.

Specialistul susține că leguma care întărește oasele și scade colesterolul este usturoiul, care îmbunătățește și activitatea inimii: întărește mușchiul cardiac, crește fluxul sanguin, previne formarea cheagurilor de sânge în vene și artere. De asemenea, usturoiul reduce și riscul de ateroscleroză.

Totodată, usturoiul protejează organismul împotriva mai multor boli. Consumul acesteia timp de trei luni la rând scade tensiunea arterială și reduce nivelul trigliceridelor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Usturoiul mai îmbunătățește imunitatea, elimină toxinele din organism și are un efect pozitiv asupra sănătății oaselor. Sportivii folosesc această legumă ca supliment alimentar, deoarece îmbunătățește și tonusul fizic.

Medicii chinezi și indieni recomandă consumul acestuia în cazul gutei și al bolilor legate de paraziți. Grecii considerau că usturoiul dă putere.

Un tratat medieval din secolul al IX-lea sugerează tratarea afecțiunilor oculare cu un amestec de vin, usturoi, ceapă și bilă de bou.

Astfel, usturoiul este cunoscut ca având proprietăți benefice încă din cele mai vechi timpuri.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: www.pixabay.com

Citește și:

Usturoiul poate întări sistemul imunitar, dar ajută și la vindecarea răcelii! Cum îl poți folosi

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.