Alimente
Alimente
Diabetul de tip 2 necesită un control strict al alimentației, iar anumite alimente pot reduce nivelul de zahăr din sânge, scrie Exquis.ro.

Medicul Klaus Kaufmann menționează că tot mai multe cercetări se concentrează asupra sănătății microbiomului intenstinal, asupra alimentelor care ajută la îmbunătățirea funcției intestinale, reducând nivelul de zahăr din sânge.

„Recent, există un număr tot mai mare de cercetări care se concentrează asupra sănătății microbiomului intestinal. Alimentele fermentate ajută la îmbunătățirea funcției intestinale, reducând în același timp nivelul de zahăr din sânge”, explică Dr. Klaus Kaufmann.

Totodată, el explică despre studiile publicate deja, adăugând că unul dintre acestea a constatat că ceaiul kombuchea a fost asociat cu un timp mai lung de digerare a carbohidraților, reducând asfel nivelul de zahăr din sânge.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Un studiu publicat în revista Diabetes Care a constatat că schimbările în microbiomul intestinal ajută la reducerea riscului de obezitate și de diabet de tip 2. Un alt studiu pe model animal a constatat că kombucha a fost asociată cu un timp mai lung de digerare a carbohidraților, ceea ce reduce nivelul de zahăr din sânge”, adaugă expertul.

Potrivit medicului, varza și alte legume fermentate ajută la scăderea glicemiei prin îmbunătățirea funcției pancreatice. Totodată, el a împărtășit un studiu publicat în revista Nutrition Research care a arătat că produsele din soia fermentată cresc secreția de insulină și reduc rezistența la insulină în diabet.

Cercetătorii notează că beneficiile lor se pot datora schimbărilor care au loc în structura anumitor molecule de flavonoide din soia.

De asemenea, alte opțiuni de alimente fermentate includ produse lactate, tempeh, pastă miso și kimchi.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)

Citește și:

De ce trebuie să consumi iaurt în fiecare zi: Iată ce efect are asupra sângelui

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.