Alimente
Alimente
Trei alimente esențiale pot scădea colesterolul, sunt bogate în vitamine și minerale, dar întăresc și oasele, scrie Exquis.ro.

Menținerea colesterolului în parametri normali ajută la prevenirea apariției premature a bolilor cardiovasculare și depinde într-o măsură foarte mare și de stilul de viață.

Astfel, o dietă echilibrată, reducerea porțiilor de mâncare, aportul crescu te legume și fructe în alimentația zilnică ar putea fi o alternativă mult mai sănătoasă la tratamentul clasic cu statine în cazurile mai ușoare, în care valorile colesterolului nu sunt crescute mult.

Ovăzul este unul dintre cele trei alimente, fiind indicat datorită conținutului mare de fibre, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, fier și vitamina B. Terciul de ovăz reprezintă o opțiune sănătoasă pentru micul dejun.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, năutul este o sursă naturală de proteine, având în compoziție atât minerale, cât și vitamine care întăresc oasele și sistemul articular.

Totodată, cel de al treilea aliment este avocado. Nutriționiștii recomandă consumrea acestuia pentru echilibrarea nivelului de colesterol prin îmbunătățirea digestiei și fortificarea funcției hepatice.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.