Tinctura de propolis este des întâlnită în compoziția produselor care au ca scop întărirea sistemului imunitar. De asemenea, trebuie menționat că această substanță este foarte eficientă în lupta împotriva infecțiilor și în accelerarea vindecării rănilor.
Ce efecte are tinctura de propolis
Propolisul este o sursă bogată de substanșe biologic active: uleiuri esențiale, vitamine și alți compuși organici.
Albinele produc propolisul din rășinele de sevă pe care le colectează din plante. În stup, aceste rășini sunt combinate cu ceară, enzime și miere, iar amestecul rezultat final se folosește în principal în serilizarea și dezinfectarea coloniei.
Ce proprietăți are propolisul
- Efectele tincturii de propolis pot include proprietățile antifungice. Prin prezența terpenoizilor din acest produs, el contribuie la diminuarea inflamațiilor și la creșterea nivelului de energie.
- Proprietăție antioxidante ale propolisului pot diminua riscul de dezvoltare a afecțiunilor cronice, precum cele cardiovasculare sau a cancerului. Flavonoidele prezente în propolis pot contribui la protejarea celulelor organismului împotriva daunelor oxidative care pot cauza boli.
- Este bine știut că propolisul are proprietăți antiseptice. El are un conținut generos de acizi fenolici și polifenoli, care acționează ca agenți antiseptici. Acești compuși protejează sistemul imunitar și acționează împotriva microorganismelor.
- Propolisul, prin amestecul lui de secreții salivare și enzimatice, secretate de albine, pot accelera diferite reacții enzimatice, favorizând astfel: metabolismul celulelor, circulația sângelui și formarea fibrelor de colagen.
- Propolisul este un ajutor de minune când vine vorba dspre igiena orală și dentară. Extractul de propolis poate fi folosit în rutina igienei orle pentru a preveni placa bacteriană supragingivală și cariile. El mai poate trata gingivita, parodontita și stomatita.
- Tinctura de propolis poate avea proprietăți antibiotice. Ea poate oferi mai mare eficacitate împotriva virusului gripal datorită proprietăților antibiotice rezultate.
Sursa: MediCool.ro
Sursa foto: Pexels
Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!