Ceai de mentă
Ceai de mentă
Adesea, durerea de stomac este asociată cu ulcer, gastrită, iritații sau inflamații ale mucoasei și formarea de polipi. Automedicația este inacceptabilă și ar trebui să consultați un medic, însă există remedii care pot ajuta la diminuarea durerilor, scrie Exquis.ro.

În plus, față de medicamentele tradiționale, rețetele populare pot fi folosite pentru a atenua această afecțiune.

Remediile care pot ajuta la diminuarea durerii de stomac:

Pentru a îl prepara trebuie să turnați apă clocotită în cantitate de 300 de mililitrii peste flori de mușețel. Se fierbe apoi se bea cu 30 de minute înainte de mese, câte 100 de mililitri.

Decoctul poate include și coada-calului, petale de trandafiri, pelin și brusture în cantitate de două linguri, precum și trei linguri de trandafiri sălbatic sau semințe de fenicul.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Fructele plantei se fierb în apă clocotită – 350 de mililitri, la foc mic, timp de aproximativ 10 minute. Remediul trebuie luat de trei ori pe zi.

Afinele pot ajuta de asemenea, la diminuarea crampelor. Fructele trebuie să fie fierte la abur, într-un litru de apă clocotită, pentru aproximativ o oră. Remediul trebuie băut de patru ori pe zi. Se poate adăuga de asemenea, și o lingură de miere.

Propolisul este eficient, iar dimineața, pe stomacul gol, se pot consuma aproximativ grame de propolis. Acest remediu poate fi folosit pe parcursul a aproximativ trei săptămâni.

Este cel mai simplu remediu pentru durerile de stomac: Ameliorează durerea și calmează nervii, deoarece tulburările nervoase sunt adesea însoțitoare ale tulburărilor digestive.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Ce alimente dăunează ficatului mai mult decât alcoolul

Ce aliment ajută în lupta cu artrita dacă e consumat de două ori pe săptămână

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.