Mere
Mere
Consumul unei anumite cantități de mere pe zi poate reduce nivelul de colesterol care afectează organismul uman și are un efect benefic asupra vaselor de sânge, potrivit Exquis.ro.

Oamenii de știință au reușit să realizeze o legătură între consumul merelor și beneficiile lor pentru sănătatea întregului sistem cardiovascular.

Merele sunt fructe bogate în polifenoli. Acestea au proprietăți care pot scădea colesterolul și îmbunătățesc funcția vaselor de sânge. Acest fapt împiedică îngustarea arterelor, reducând riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral.

De asemenea, datorită consumului acestor fructe, se formează mai puține plăci de colesterol. Acest lucru previne înfundarea vaselor de sânge.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sodiul din mere stabilizează tensiunea arterială, ceea ce ajută la prevenirea puseurilor. Flavonoidele din mere sunt cele care contribuie la buna funcționare a inimii și ajută la reducerea sarcinii asupra întregului organism.

Studiul a folosit mere roșii din soiul Renetta Canada, care sunt bogate în proantocianidine, un tip de compus polifenolic.

Potrivit cercetătorilor, introducerea zilnică a două mere în alimentație, poate avea un impact semnificativ asupra indicatorilor de sănătate a inimii.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: www.pixabay.com

Citește și:

Trei fructe care ajută la diminuarea durerilor de spate

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de smochine

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.