Alimente care te ajută să adormi mai repede
Alimente care te ajută să adormi mai repede
Cauzele insomniei sunt numeroase, însă și dieta poate fi un factor, avertizează Dr. Michelle Korns. El recomandă consumul anumitor alimente și băuturi înainte de a merge la culcare, pentru combaterea insomniei și favorizarea unui somn profund, potrivit Exquis.ro.

Consumul bananelor este benefic înainte de culcare, iar combinarea acestora cu untul natural de nuci reglează tensiunea arterială, relaxează mușchii și nervii și îmbunătățește starea somnului.

„Deși mulți oameni vor mânca o banană la micul dejun, este de fapt benefic să le savurați înainte de culcare.

Combinarea bananelor feliate cu unt natural de nuci este o modalitate excelentă de a regla tensiunea arterială, de a relaxa mușchii și nervii și de a îmbunătăți calitatea somnului”, a spus medicul, potrivit Exquis.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, cercetările arată că peștele gras poate ajuta la asigurarea unui somn mai bun. Spre exemplu, un studiu publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine în 2014 a constatat că persoanele care au mâncat somon de trei ori pe săptămână timp de câteva luni au avut un somn mai bun și au fost mai vioaie în timpul zilei.

Nucile, migdalele și fisticul pot fi o altă modalitate de îmbunătățire a somnului, deoarece acestea conțin magneziu și zinc, care sunt esențiale pentru o serie de funcții corporale, a mai precizat Dr. Michelle Corns.

O băutură care îmbunătățește, în mod surprinzător, somnul este sucul de cireșe neîndulcit. Acesta conține substanțe nutritive, inclusiv magneziu, fosfor și potasiu, dar și cantități mari de melatonină.

„Sucul conține substanțe nutritive, inclusiv magneziu, fosfor și potasiu, precum și cantități mari de melatonină. Aceasta din urmă este cunoscută pentru că promovează somnul și ajută la reglarea ritmului circadian”, a explicat medicul.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: www.pixabay.com

Citește și:

Scorțișoara are un efect benefic asupra memoriei! Ce spun cercetătorii

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.