Șuncă
Șuncă
Limitarea consumului anumitor alimente este recomandată pentru sănătatea ficatului, dar și pentru sănătatea celorlalte organe. Unele alimente se dovedesc a fi mai nocive pentru ficat decât este alcoolul, scrie Exquis.

Printre acestea se numără cele care au un conținut ridicat de grăsimi animale: slănină, unt, cârnați, mezeluri, carne grasă precum rața sau carnea de porc.

Potrivit nutriționiștilor, alimentele respective trebuiesc folosite cu moderație în dietă.

Cantitatea crescută de sare din alimente are, de asemenea, consecințe negative pentru ficat. Potrivit recomandărilor OMS, aportul zilnic de sare pentru un adult nu trebuie să depășească 5 grame.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sarea este adesea prezentă în produsele din carne, cum ar fi cârnații, afumăturile și mezelurile. O canitate mare de sare poate fi întâlnită și în brânzeturi, chipsuri sau conserve.

Un substitut sănătos care ar putea oferi bunăstare organelor este un sandviș cu curcan și legume, făcut în casă. În acest caz, carnea poate fi înlocuită cu brânza de vaci sau cu pește ușor sărat.

Pentru a menține un ficat sănătos ar trebui redus consumult de alcool și să evitați să gătiți alimente cu mult ulei. Acest lucru va afecta nu numai ficatul, ci și sănătatea.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Sarea combate o boală foarte gravă. Ce spun oamenii de știință

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.