Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiurile esențiale pot ameliora simptomele care însoțesc răceala și gripa, cum ar fi durerile de cap, durerile corporale și oboseala, congestia și afecțiuni ale căilor respiratorii, tusea sau febra.

Uleiurile esențiale pot fi folosite și ca dezinfectanți naturali pentru a ucide germenii de pe suprafețe și din aerul încăperilor

Din fericire, în cazurile de răceală sau de gripă există uleiuri esențiale ce pot fi folosite ca măsuri imediate, alternative sau complementare și naturale pentru calmarea simptomelor și pentru susținerea sistemului imunitar.

Uleiurile esențiale se produc prin distilarea fracționată a părților din planta dorită. Procesul este similar cu cel tradițional de obținere de țuică, pălincă și alte băuturi alcoolice.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ce uleiuri esențiale pot fi folosite pentru tratarea răcelii și a gripei:
  • Uleiul esențial de mentă este unul dintre cele mai bune uleiuri cu proprietăți antiseptice, antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii, antimicrobiene și expectorante. Uleiul de mentă are un efect antispasmodic, care ajută la ameliorarea tusei.

Acesta este folosit frecvent ca tratament pentru răcelile comune, tuse, infecții ale sinusurilor, infecții respiratorii și inflamații ale gurii și gâtului, dureri de gât, dureri de cap, congestie toracică, subțierea mucusului și reducerea febrei.

Ulei esențial de mentă
Ulei esențial de mentă
  • Uleiul esențial de lămâie este adesea folosit împotriva gripei și contra infecțiilor respiratorii, deoarece are efect dezinfectant și are proprietăți antibacteriene, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii, analgezice și energizante. Este unul dintre cele mai benefice uleiuri esențiale pentru organism.

Acest ulei esențial este cunoscut ca un agent antiviral eficient, deoarece diminuează tusea și congestia. Mirosul său ajută de asemenea, la eliberarea stresului, oferă un efect de revigorare și reface rezervele de energie.

Ulei esențial de lămâie
Ulei esențial de lămâie
  • Uleiul esențial de cuișoare este excelent pentru stimularea sistemului imunitar, dar și pentru ameliorarea durerilor de gât. Beneficiile acestuia se datorează proprietăților sale analgezice, antivirale, antimicrobiene, antispetice, antifungice și antiinflamatoare.

Proprietățile antivirale și abilitatea acestuia de a purifica sângele măresc rezistența la o multitudine de boli.

Ulei esențial de cuișoare
Ulei esențial de cuișoare
  • Uleiul esențial de mușețel are efect analgezic pentru amelioararea durerii. Acest ulei ajută la eliberarea tensiunii, dar și la calmarea durerii de cap și a durerilor musculare.
Ulei esențial de mușețel
Ulei esențial de mușețel
  • Uleiul esențial de busuioc este cunoscut pentru scăderea inflamației cauzate de alergii și acționează prin detoxifierea organismului de viruși și bacterii. Acest ulei este un bun anti-spasmodic pentru tuse.
Ulei esențial de busuioc
Ulei esențial de busuioc

Foto: www.pixabay.com

Sursa: www.forbalance.ro ; www.minuneanaturii.ro

Citește și:

Ce beneficii poate aduce consumul de soia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.