Păpădia este una din cele mai puternice plante depurative, care ajută la curățarea organismului de toxine și eliminarea surplusului de apă.

„Păpădia este un exemplu de elemente, vitaminte și alte substanțe active armonios combinate în cantități optime pentru organismul uman.” – Hobbs, 1985

Păpădia este o plantă originară din Grecia și a fost numită Taraxacum Officinale, adică “Remediu oficial pentru boli”. Este adevărat. Această plantă întâlnită în România pe toate pajiștile și marginile de drum primăvară are puterea de a vindecă atât de multe boli încât ar putea înlocui cu succes orice medicament modern. Întreagă plantă are efecte curative datorită compusilor care se întâlnesc atât petalele, tulpină și rădăcina.

Administrată intern, păpădia purifică sângele și stimulează funcțiile detoxifiante ale ficatului. Ca urmare, și pielea se curăță și se vindecă.

Datorită acțiunii sale detoxifiante, ceaiul de păpădie poate ajuta la tratarea unui număr mare de boli:

Cu ajutorul acestei plante se pot trata afecțiuni dermatologice ușoare și grave. Păpădia poate fi folosită și extern, sub formă de spălături sau comprese pentru: acnee, pistrui, pete roșii pe obraz (cuperoză), iritații ale tenului, eczeme, furuncule, varice, ulcer varicos, pecingine, pete pe față.

Ceaiul de păpădie poate fi folosit atât intern, cât și extern, pentru tratarea cuperozei. Această afecțiune dermatologică se manifestă prin pete roșii la nivelul pielii – îndeosebi a feței, și ea denotă o fragilitate a vaselor de sânge de la nivelul tenului, probabil și a creierului.

Frunzele de păpădie se zdrobesc pe un fund de lemn și se aplică sub formă de cataplasme pe zonele afectate ale pielii.

Se aplică pe zonele afectate sucul obținut din rădăcini de păpădie. Rădăcinile de păpădie se mărunțesc și apoi se călesc cu puțină smântână. Se aplică pe regiunile dureroase și se lasă să acționeze câteva ore. Acest remediu se folosește zilnic, până la dispariția durerilor.

Sursa: www.kilo-calorii.ro