Consumul de ceapă ar putea să ajute la menținerea oaselor cât mai puternice și cât mai sănătoase, potrivit unui expert în sănătate intestinală, scrie Daily Mail, citat de Exquis.
Medicul Megan Rossi amintește că masa osoasă este un țesut viu care are capacitatea de a se descompune. Acesta menționează că ceapa este un aliment prebiotic, precum usturoiul, legumele, curmalele și multe altele.
Prebioticele sunt responsabile de o ușoară oxidare a mediului intestinal, ceea ce ajută la absorbția ușoară a calciului.
Acest aliment contribuie la menținerea sănătății oaselor și în alte moduri, de exemplu prin producerea de acizi grași cu lanț scurt (SCFA). Acizii în cauză ajută la reglarea producției de osteoclaste, celule care în mod normal descompun oasele.
Totodată, medicul precizează și că ceapa conține quercetină și kaempferol, respectiv doi compuși de origine vegetală care ajută la stimularea osteoblastelor, celulele responsabile de formarea de masă osoasă nouă.
Sursa: www.exquis.ro
Foto: www.pixabay.com
Citește și: