Cartofi prăjiți
Cartofi prăjiți
Cartofii reprezintă unul dintre alimentele ce este în mod tradițional prezent pe masa cetățenilor în diferite variante: copți, prăjiți, fierți și multe altele. Există boli care necesită renunțarea la cartofi, sau măcar reducerea consumului, scrie Exquis.

Cartofii nu sunt recomandați însă pentru persoanele care au gastrită cu aciditate scăzută sau obezitate. De asemenea, alimentul poate fi strict interzis pentru persoanele cu diabet și sindrom metabolic.

De asemenea, leguma are un indice hipoglicemic ridicat, respectiv mai mult de 70 de unități. Astfel, nu ar trebui să fie consumată de persoanele cu metabolism deficitar al carbohidraților.

Uneori se observă o intoleranță individuală la cartofi, ceea ce poate duce la reacții alergice. În acest caz, trebuie să consultați un nutriționist.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cartofii se consumă cel mai bine fierți sau fierți la aburi. Mâncatul cojilor de cartofi este periculos, așa că nu este o metodă potrivită de gătit, deoarece coaja acumulează substanțe nocive din aer și din sol.

Reducerea consumului de cartofi prăjiți este recomandată, deoarece conțin substanțe toxice și grăsimi dăunătoare.

Cantitatea optimă, fără a dăuna sănătății, este de 300 de grame din această legumă, de două ori pe săptămână.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.