Principala cauză a morții premature a oamenilor, pe plan mondial, o reprezintă bolile de inimă. Un studiu amplu, efectuat de-a lungul a 30 de ani, s-a ocupat de prevenirea acestora, iar cercetătorii de la Harvard Chan School of Public Health au descoperit că persoanele care au consumat avocado de două ori pe săptămână au redus riscul de afecțiuni cardiace.

Potrivit studiului, publicat în revista American Heart Association, pe 30 martie 2022, adăugarea mai multor porții de avocado în dietă conduce la diminuarea riscului de boli coronariene și cardiovasculare, potrivit Eating Well.

Cercetarea, desfășurată pe parcursul a 30 de ani, a inclus peste 110.000 de profesioniști din domeniul sănătății. Niciun subiect nu avea cancer și nu prezentase o boală coronariană sau un accident vascular cerebral, în momentul începutului analizei. Atât la început, cât și din patru în patru ani, participanții au răspuns unui chestionar privind frecvența consumului alimentelor și evaluarea obiceiurilor de dietă.

Studiul nostru oferă dovezi suplimentare că aportul de grăsimi nesaturate de origine vegetală poate îmbunătăți calitatea dietei și este o componentă importantă în prevenirea bolilor cardiovasculare”, a spus Lorena Pacheco, de la Harvard Chan School of Public Health și autorul principal al studiului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Aceste constatări sunt deosebit de valoroase, deoarece consumul de avocado a crescut brusc în Statele Unite în ultimii 20 de ani, potrivit datelor de la Departamentul american al Agriculturii ”, a explicat Pacheco.

Studiul a constatat că cei care au mâncat o porție de avocado de două ori pe săptămână au prezentat un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare și un risc cu 21% mai mic de boli coronariene, în comparație cu persoanele care nu au mâncat acest fruct sau foarte rar.

Sursă: Ziare.Com

Foto: Pexels

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!