Iaurt
Iaurt
Iaurtul este un aliment bogat în calciu, vitamine, probiotice, dar și nutrienți esențiali, fiind un bun ajutor atunci când vine vorba despre sănătate, scrie Exquis.ro.

Cercetătorii din Australia de Sud au demonstrat că un astfel de consum constant al iaurtului are un efect asupra tensiunii arteriale.

Totodată, este cunoscut că hipertensiunea contribuie la bolile cardiovasculare și mai ales la accidentele vasculare cerebrale. Mai mult de un miliard de oameni de pe planetă suferă de hipertensiune arterială.

A fost demonstrat și faptul că, produsele lactate, în special iaurtul, scad tensiunea arterială. Acest lucru este datorat conținutului de oligoelemente, inclusiv calciu, magneziu și potaziu, toate acestea reglând presiunea.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, iaurtul este util și datorită conținutului de bacterii benefice. Acestea au un efect pozitiv nu numai asupra funcției digestive, ci contribuie și la producerea de proteine care reduc tensiunea arterială.

Studiul realizat de oamenii de știință australieni arată că până și consumul unei cantități mici de iaurt aduce beneficii persoanelor care au o tensiune arterială ridicată.

„Un iaurt de calitate ar trebui să aibă doar lapte și fermenti lactici pe lista de ingrediente”, explică dieteticianul-nutriționistul Sara Jiménez, potrivit doctorulzilei.ro.

Din supermarketuri ideal este ca iaurtul ales să nu aibă adaos de zaharuri, îndulcitori, coloranți sau potențiatori de aromă. Totodată, este bine și ca produsul să nu aibă bucăți de fructe sau cereale.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: www.pixabay.com

Citește și:

Ce este indicat să consumi când suferi de o toxiinfecție alimentară

Iată leguma de primăvară care are un puternic efect antibiotic

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.