Este important să fii conștient de pericolul la care te expui atunci când stai prea mult la soare și la fel de important este să foloseșți produse special concepute care îți asigura o protecție solară optimă.

Există, însă, situații neprevăzute, în care te expui radiațiilor solare fără să foloseșți loțiune cu factor de protecție adecvat perioadei din zi ori orelor petrecute în bătaia razelor de soare. În asemenea situații, soarele nu te iartă, ci te face să te pricopsesti cu arsuri solare dureroase, inestetice și destul de periculoase.

După ce îți înveți lecția și îți promiți că nu mai ieși din casă fără să te acoperi din cap până în picioare cu loțiune de plajă cu factor de protecție de cel puțîn 30, poți face câteva lucruri pentru a-ți ameliora starea și pentru a accelera vindecarea pielii.

Există o serie de remedii cu efect rapid pentru arsurile solare, remedii care vor ameliora arsurile, durerile și iritația de la nivelul pielii, grăbind totodată procesul de vindecare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Remedii rapide pentru arsurile solare

Bea apă – Destul de greu de crezut, însă câteva pahare de apă consumate imediat ce ai observat arsurile la nivelul pielii vor grăbi vindecarea. Hidratarea joacă un rol important în procesul de regenerare a pielii, așa că inflamația se va calmă dacă consumi suficientă apă, iar pielea își va reveni.

Folosește comprese cu apă rece – Compresele cu apă rece aplicate exact pe arsurile solare calmează senzația de usturime și durerea specifice acestor arsuri.

Aplică un strat de crema pe baza de hidrocortizon – Acest tip de crema are un efect calmant, ameliorând durerile și ajutând totodată la reducerea inflamației. Nu trebuie să masezi pielea, ci doar să aplici un strat generos de crema o dată la 1-2 ore.

Fă o baie cu ulei esențial de mușețel – Umple cadă cu apă călduță și dizolvă în apă ulei de mușețel din belșug – acesta are efect calmant și antiinflamator asupra pielii arse de soare.

Ia o pastilă pe baza de ibuprofen – Dacă durerile nu îți dau pace, nu ar strică să iei o pastilă pe baza de ibuprofen, care are efect antiinflamator și totodată calmant.

Aplică piure de castravete pe pielea arsă – Folosește blenderul pentru a transformă 2-3 castraveți în piure. Aplică apoi piureul obținut pe pielea arsă pentru a calmă durerile și pentru a hidrata pielea în profunzime, grăbind astfel vindecarea țesuturilor. Dacă vrei să te bucuri de un efect răcoritor, folosește castraveții direct din frigider atunci când prepari acest piure.

Ia suplimente de vitamina E 2-3 zile – Efectul antioxidant al suplimetelor de vitamina E reduce inflamația de la nivelul pielii. Poți lua un asemenea supliment 2-3 zile ori, până când arsurile sunt vindecate complet.

Aplică iaurt pe arsuri – Iaurtul rece, direct de la frigider, aplicat pe pielea arsă de soare nu numai că are un efect răcoritor, însă hidratează pielea în profunzime, accelerând astfel procesul de regenerare.

Unge-te cu crema hidratantă o dată pe ora – Unge pielea cu crema ori cu orice alt produs hidratant dorești, din ora în ora, pentru a te asigura că arsurile solare se vindecă rapid.

Folosește loțiuni sau produse ce conțîn aloe vera, pentru a calmă și hidrata pielea arsă de soare. Unele produse de la farmacie conțîn lidocaina, un anestezic ce poate calmă durerea ce însoțește arsurile solare.

Aplică ceai proaspăt preparat (după ce s-a răcit în prealabil) pe pielea arsă de soare, folosind dischete demachiante curate. De exemplu, substanțele din ceaiul negru ar ajută la restabilirea echilibrului pH-ului pielii. Pentru un efect răcoritor, adaugă și frunze de mentă atunci când prepari ceaiul și reține că trebuie să îl lași să se răcească complet.

Încearcă să faci un dus rece ori o baie în cadă cu apă rece. Sau poți aplică niște comprese umede și reci pe zonele cu arsuri solare. Lasă compresele pe piele 10-15 minute, aplicându-le de mai multe ori pe zi.

Sursa: www.doc.ro

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar