Ridichi
Ridichi
Ridichea roșie are un puternic efect antibiotic, ajutând la vindecatrea infecțiilor urinare și eliminarea pietrelor la rinichi, scrie Exquis.ro.

Substanțele antiinfecțioase și diuretice pe care această legumă le conține fac din ea un medicament natural pentru rinichi și pentru întreg tractul uniar.

Dimineața și seara puteți mânca, pe stomacul gol, câte o salată obținută din cinci ridichi de mărime medie, tăiate mărunt și amestecate cu puțin ulei de măsline, oțet de mere și sare de bucătărie, opțional poate fi adăugat și pătrunjel. Tratamentul se face minimum 12 zile la rând, pentru ca efectele sale să fie resimțite în profunzime, recomandă doctorulzilei.ro.

Pentru persoanele cu probleme renale cronice sau foarte grave, se recomandă administrarea zilnică a 100 ml (jumătate de pahar) de suc de ridichi proaspăt, obținut cu storcătorul electric centrifugal.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ridichiile au un efect diuretic intens, favorizând eliminarea apei din corp, prin urinare, având o acțiune antiinflamatoare asupra rinichiilor și asupra prostatei.

Cura cu ridichi este indicată, în special, persoanelor care rețin apa în organism, suferă de nefrită, pielo-nefrită, sau cistită cronică.

Totodată, este un real remediu pentru cei care au pietre sau nisip la rinichi, întrucât anumite principii active conținute de această legumă favorizează mărunțirea calculilor urinari și eliminarea lor.

Cura cu ridichi previne formarea unor noi calculi în cazul persoanelor care au recurs la operație sau alte forme de tratament pentru eliminarea lor. Totodată, acest remediu naturist este recomandat și bolnavilor cronici de prostată, deoarece are efecte antiinflamatoare și ajută la controlarea sfinctelor urinare.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Care este leguma care întărește oasele și SCADE colesterolul

Care sunt ceaiurile care te ajută să scapi de indigestie

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.