Lapte
Lapte
Un consum regulat de lapte integral, cu un conținut sporit de grăsimi, se află în strânsă legătură cu o diminuare a telomerilor, partea ADN-ului uman ce constă în terminațiile cromozomilor. Acest fapt are un efect semnificativ asupra îmbătrânirii organismului, potrivit Exquis.

Noile cercetări arată că un consum de lapte degresat complet sau parțial este asociat cu un procest de îmbătrânire mai lent la adulți.

Un studiu realizat de profesorul Larry Tucker, de la Brigham Young University, cu ajutorul a 5.834 de subiecți, a scos la iveală că oamenii care consumau lapte degresat, înregistrau o întârziere de câțiva ani a îmbătrânirii biologice, în comparație cu cei care consumă lapte integral.

Teleomerii – un ceas biologic:

Tucker a investigat relaţia dintre lungimea telomerilor şi frecvenţa consumului de lapte, dar şi legătura dintre dimensiunea acestora şi tipul de lapte consumat.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Telomerii funcţionează precum un ceas biologic şi se află în strânsă legătură cu vârsta. De fiecare dată când o celulă se divide, telomerii devin mai scurţi, iar odată cu înaintarea în vârstă, aceştia se micşorează semnificativ.

Potrivit studiului publicat în Oxidative Medicine and Cellular Longevity, consumul de lapte cu un conţinut ridicat de grăsimi contribuie la scurtarea telomerilor.

Rezultatele cercetării au scos la iveală că fiecare procent de grăsime adăugat la tipul de lapte consumat se traduce prin mai mult de patru ani adăugaţi la îmbătrânirea biologică.

„Dacă cineva m-ar ruga să fac o prezentare despre beneficiile laptelui, aş putea face o prezentare de o oră care te-ar da pe spate. Te-ai gândi, cu siguranţă, că ar trebui să bei mai mult lapte. Însă, dacă cineva mi-ar cere să fac opusul, aş putea ţine o prezentare despre numeroasele contraargumente. Rezultatele acestui studiu merită cu siguranţă cântărite bine. Poate e ceva acolo ce necesită ceva mai multă atenţie”, a explicat Tucker.

De asemenea, conform studiului, și indivizii care nu consumă deloc lapte au telomeri mai scurți decât adulții care consumă lapte degresat.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: www.pixabay.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.