Legume
Legume
Având în vedere că disconfortul termic devine din ce în ce mai mare, hidratarea trebuie să fie pe primul plan. Castravetele este una dintre legumele cele mai potrivite pentru a face față unei zile toride de vară, scrie Dcmedical.ro.

Castraveții sunt săraci în calorii. O porție de 300 de grame de castraveți în coajă are numai 45 de calorii.

De asemenea, castraveții au un conținut foarte mare de apă, care este importantă în buna funcționare a organismului, cu multiple roluri, între care reglarea temperaturii corporale și transportul substanțelor nutritive.

Astfel, hidratarea corectă poate afecta totul, de la performanță fizică la metabolism.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, castraveții au vitamine cu acțiune antioxidantă, vitamina C (14% din necesarul zilnic) și vitamina K (62% din necesar), dar și magneziu (10%), potasiu (13%) și mangan (12%).

Conform ”teoriei radicalilor liberi a îmbătrânirii și a bolilor”, un aport ridicat de antioxidanți din alimente va încetini procesele oxidative și daunele provocate de radicalii liberi care contribuie la degenerarea și bolile legate de vârstă, printre acestea aflându-se bolile Parkinson și Alzheimer, dar și bolile de inimă sau diferite tipuri de cancer.

Castraveții ar putea să ajute la scăderea în greutate, în mai multe feluri diferite. În primul rând prin aportul caloric mic, dar și pentru cantitatea de fibre și de apă.

Sursa: www.dcmedical.ro

Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)

Citește și:

Care sunt cele trei alimente bogate în vitamine și minerale care ar putea scădea colesterolul și întări oasele

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.