Publicitate
Solid House apartamente si studiouri de vanzare Constanta
Caprifoiul (Lonicera japonica), cunoscut sub denumirea populară de Mâna Maicii Domnului, este o plantă cățărătoare de origine asiatică, ce înflorește de primăvară până vara.

Mirosul deosebit al florilor sale albe și galbene o face să fie în topul preferințelor celor care vor să își decoreze exteriorul locuințelor. Odată ce florile se scutură, locul lor este luat de fructele sub formă unor boabe de un albastru închis, care sunt însă toxice. Totuși, este bine de știut că florile nu joacă doar un rol decorativ, ci și unul curativ.

Despre Mâna Maicii Domnului s-a spus întotdeauna că poate vindeca orice fel de afecțiuni. Planta este recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare, dar și pentru frumusețea care o recomandă ca plantă decorativă.

Legenda spune că Maica Domnului cu micul Iisus în braţe a căutat adăpost la mai multe plante ca să scape de soldaţii lui Irod când aceştia o hărţuiau. Singura plantă care a primit-o, oferindu-i adăpost, a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o menind-o să aibă puteri vindecătoare: „De azi înainte şi până în eternitate, tu vei fi floarea preferată a oamenilor. Îţi dau puterea să vindeci pe om de toate bolile şi să-i salvezi de la moarte aşa cum ai făcut tu pentru mine”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta
Efect antimicrobian

Preparatele din această plantă: pulberea, tinctura, oţetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare, contribuind, în acelaşi timp, şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge, calitate care o recomandă în terapia diabetului.

De asemenea, ajută şi la curăţarea sângelui, fiind utilizată destul de des şi în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale in cicatrizarea rănilor care o recomandă tenurilor cu probleme. Caprifoiul te poate feri de infecţiile virale şi poate trata unele simptome neplăcute ale răcelilor. Febra acută, durerile în gât şi cele de cap se pot trata cu ceaiul de caprifoi, pe care îl obţii dintr-o ceaşcă cu flori la 1 litru de apă clocotită.

Ceaiul însă este contraindicat persoanelor cu diaree acută sau care au probleme cu stomacul. Mai poate fi utilizat şi în caz de abces mamar şi intestinal, dizenterie şi durere în timpul urinării.

Încetineşte coagularea sângelui

Folosită sub formă de infuzii, decocturi sau cataplasme, planta ne fereşte de numeroase afecţiuni şi este leac pentru dureri.

Florile se recoltează cu precădere primăvara sau la începutul verii când floarea este încă în stadiul de boboc. Specialiştii spun că infuzia cu rădăcină de mâna-Maicii-Domnului încetineşte coagularea sângelui şi ţine la distanţă bolile de inimă. În plus, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism. Florile macerate grăbesc vindecarea rănilor.

Se lasă la macerat peste noapte o ceaşcă cu flori de caprifoi, la un litru de apă. Dimineaţa se filtrează amestecul şi cu soluţia rezultată se pun comprese pe zonele afectate de acnee, răni, abcese şi cicatrici.

Trebuie amintit și faptul că mastită și inflamatiile mamare pot fi diminuate dacă se aplică cataplasme cu infuzie de caprifoi.

În plus, s-a dovedit faptul că această plantă-minune poate preveni apariția cancerului de san.

Sursa: www.adevărul.ro

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar