Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ghimbirul este extrem de sănătos și are proprietăți uimitoare asupra organismului. Se poate consuma în ceaiuri, mâncăruri și poți face o mulțime de măști de față sau păr cu el.

Printre beneficiile ghimbirului amintim:

  • ameliorează constipația, diareea și tot felul de probleme digestive
  • îmbunătățește circulația
  • stimulează sistemul imunitar
  • previne formarea cheagurior de sânge
  • scade tensiunea arterială și colesterolul

Ghimbirul este extrem de util atunci când vrei să slăbești. Conferă rapid sentimentul de sațietate și topește excesul de grăsime. În schimb, nu este de ajutor celor care au o greutate sub normalul ponderal.

Pe cât de benefic este, pe atât poate fi de periculos pentru anumiți oameni.

Ghimbirul poate influența acțiunea anumitor medicamente. Este contraindicat diabeticilor, persoanelor hipertensive sau celor care urmează un tratament cu anticoagulante.

Pentru că ghimbirul subțiază sângele, este interzis să îl consumi dacă iei medicamente menite să dizolve cheagurile de sânge. În acest caz, el poate cauza hemoragii.

Diabeticii nu ar trebui să consume ghimbir, deoarece acesta are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge.

Cei care își administrează insulină sau iau medicamente pentru reglarea glicemiei ar putea risca să ajungă la hipoglicemie- adică un indice sub nivelul recomandat al glicemiei, care se poate solda cu stări de greață și chiar leșin.

Și persoanelor care suferă de pietre la vezica urinară le este contraindicat consumul de ghimbir. În acest caz, există riscul ca producția de bilă să crească necontrolat, iar pietrele să rămână blocate din cauza unor contracții.

Unele medicamente recomandate pentru ţineea sub control a tensiunii arteriale, cum ar fi blocantele canalelor de calciu, pot interacţiona cu acţiunea ghimbirului, cauzând scăderea periculoasă a tensiunii şi producerea de bătăi neregulate ale inimiisau alte complicaţii.

Ghimbirul şi greţurile matinale în sarcină

Potrivit US National Library of Medicine, administrarea de ghimbir în tipul sarcinii este destul de controversată, deoarece ar putea exista riscul ca acesta să producă modificări hormonale şi chiar avort spontan, în special dacă este consumat în primul trimestru de sarcină. De asemenea, specialiştii sunt îngrijoraţi în ceea ce priveşte riscul de sângerare.

Cu toate acestea, există numeroase alte studii care contrazic acest lucru şi afirmă că ghimbirul este sigur pentru consum, atât pentru sănătatea mamei, cât şi pentru cea a fătului.

Din acest motiv, cel mai bine este să vorbiţi cu medicul obstetrician care vă monitorizează sarcina. El vă va recomanda cel mai bun tratament pentru greţurile matinale, simptomul care determină multe femei să apeleze la ceaiul de ghimbir.