Iedera diavolului poate curăța aerul din camera unde este crescută și vă poate relaxa ochii dacă aceștia sunt iritați. Această plantă este folosită în tratarea și prevenția hipertensiunii arteriale, cataractelor și a glaucomului.

Folosirea filtrelor de aer pentru a menține alergenii și particulele de praf departe de căminul nostru este o idee excelentă, dar unii compuși periculoși pentru sănătate sunt prea mici pentru a fi prinși în aceste filtre. Acum există o plantă numită Pothos Ivy (Iedera diavolului) care a fost modificată genetic și poate elimina cloroformul și benzenul din aerul din jurul său, făcând aerul mult mai curat. Atât expunerea la benzen cât și la cloroform au fost legate de apariția cancerului.

Iedera diavolului (Epipremnum aureum) este o plantă cățărătoare destul de comună, care este foarte des folosită ca plantă de interior în zilele noastre. Însă, în ciuda popularității sale, două din cele mai mari beneficii pentru sănătate oferite de aceasta sunt relativ necunoscute.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Washington, care au modificat cu succes planta îmbunătățindu-i astfel capacitatea de curățare a aerului, proiectul lor nu se va opri aici: „Creșterea capacităților plantelor prin adăugarea unor proteine care să poată descompune alte molecule periculoase este de abia la început. Metoda nu este limitată doar la Pothos Ivy, putem modifica și alte plante de apartament, astfel încât acestea să ne ajute și mai mult în păstrarea unui aer curat în locuința noastră”, a declarat Stuart Strand, profesor în cadrul departamentului de inginerie civilă și de mediu al Universității din Washington.

În prezent, plantele modificate au o nouă proteină, numită 2E1, care transformă acești compuși nocivi pentru sănătate în molecule pe care plantele le pot folosi ulterior pentru a-și susține propria creștere.

Sursa: www.cunoastelumea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.