Orez
Orez
Experții americani de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit că orezul poate avea un efect secundar nociv, însă multe persoane nu realizează acest lucru, scrie Exquis.ro.

Potrivit oamenilor de știință, orezul gătit poate fi toxic pentru organism. În cazul în care alimentul a fost depozitat la temperatura camerei pentru o perioadă lungă de timp, nu ar trebui să mai fie consumat. În acest caz, probabilitatea de otrăvire crește brusc, potrivit cercetătorilor.

Bacteriile pot fi găsite în orez, spun oamenii de știință. Bacteriile de tipul Bacillus Cereus, care pătrund din sol, se găsesc cel mai des în acesta.

De asemenea, după ce au experimentat diferite moduri de a găti orezul, cercetătorii au descoperit că tratamentul termic nu distruge întotdeauna toate microorganismele care trăiesc în orez. În cazul în care sporii bacterieni care supraviețuiesc după procesul de gătire intră în corpul uman odată cu alimentele, acest lucru poate provoca o deteriorare gravă a stării de bine.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Activitatea bacteriilor este însoțită de eliberarea de toxine, inclusiv a celor termostabile, ceea ce provoacă simptome de otrăvire. Astfel, după două ore de la terminarea procesului de gătire, orezul trebuie pus în frigider, altfel riscul de otrăvire va fi mai mare.

„Sporii bacterieni sunt capabili să supraviețuiască la gătitul orezului dacă acesta este depozitat în mod normal la temperatura camerei după ce a fost gătit. În acest caz, sporii cresc și se înmulțesc”, subliniază autorii proiectului științific, potrivit actualno.com, citat de Exquis.ro.

Sursa: www.exquis.ro

Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)

Citește și:

Care sunt alimentele care ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.