Remedii naturiste pentru stimularea digestiei după mesele îmbelșugate de Paști

Masă îmbelșugată de Paști
Masă îmbelșugată de Paști
Delicioasa friptură de miel, drobul, salata boeuf, cozonacul, pasca dar și diferitele prăjituri fac cu siguranță parte din meniul acestor zile de sărbătoare. Însă consumate în mod excesiv și în combinații nefericite, toate aceste bunătăți se pot transforma în cei mai  aprigi dușmani ai organismului nostru.

Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai cunoscure remedii naturiste la care puteți apela pentru a stimula digestia, în cazul în care ați exagerat cu bucatele.

Ceaiul de ghimbir stimulează digestia

Planta proaspătă dar şi ceaiul de ghimbir sunt remedii la îndemână pe care te poţi baza pentru a-ţi rezolva problemele cu digestia şi starea accentuată de balonare. Se ştie că gimbirul este considerat un medicament universal care a fost folosit din vremuri străvechi pentru a vindeca diverse afecţiuni. Cercetătorii au identificat peste 500 de compuşi în rădăcina de ghimbir, care acţionează asupra întregului organism. Iată ce beneficii aduce ceaiul de ghimbir pentru corp:

  • Îmbunătăţeşte digestia şi rezolvă problemele legate de tranzitul intestinal
  • Stimulează arderea grăsimilor
  • Scade colesterolul rău
  • Este util în stările de greaţă.

Pentru a face ceai de ghimbir ai nevoie de câteva rondele de ghimbir pe care să le fierbi în apă timp de 15 minute. După ce s-a răcit puţin se adaugă puţină miere de albine şi zeamă de lămâie.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

 Seminţele de fenicul

Acestea pot fi consumate ca atare imediat după masă sau folosite pentru a face un ceai. Este de preferat să consumăm ceaiul de fenicul seara, înainte de culcare, deoarece are proprietăţi detoxifiante, ajută la o digestie mai bună, te scapă de balonare şi împiedică depunerea grăsimilor.

Ceaiul verde

Rămâne în continuare unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru a stimula digestia şi arderea grăsimilor. Efectul lui este foarte rapid dacă îl consumi imediat după ce ai avut o masă copioasă. Datorită substanţelor benefice din conţinutul său, ceaiul verde îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi te va ajuta să scapi de senzaţia neplăcută de stomac prea plin care apare după ce ai mâncat prea mult.

Cu ce combatem retenția de apă și problemele cu somnul

Dacă apare retenție de apă ca urmare a consumului excesiv de anumite alimente, este recomandat consumul sucurilor cu țelină, apio, castravete, lime, ghimbir și ceaiurilor cu soc, mătase de porumb sau teci de fasole.

Dacă apar probleme cu somnul – insomnia sau digestia întârziată – soluția o reprezintă ceaiurile de valeriană.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.