Bărbaţii care au fumat cannabis prezintă un nivel al fertilităţii cu aproape 30% mai mare comparativ cu cei care nu au folosit acest drog. Rezultatele au reieșit în urma unui studiu realizat de cercetători americani, informează Bloomberg.com.

Potrivit autorilor acestui studiu, care s-a desfăşurat între anii 2000 şi 2017 şi la care au participat peste 600 de pacienţi ai unei clinici specializate în infertilitate, rezultatele sunt surprinzătoare. Specialiştii se aşteptau să descopere că acest drog afectează nivelul fertilităţii şi numărul spermatozoizilor.

În schimb, participanţii la studiu care au recunoscut că au folosit acest drog au prezentat un număr mai mare de spermatozoizi pe mililitru de spermă decât cei care nu au fumat cannabis.

Rezultatele studiului nu implică neapărat faptul că folosirea acestui drog poate creşte şansele de a deveni părinte, spun autorii studiului, dar şi alţi specialişti care au comentat concluziile cercetării.

Legătura ar putea fi non-cauzală, respectiv efectul pe care îl are hormonul masculin testosteron atât asupra numărului de spermatozoizi, cât şi asupra unor comportamente riscante, precum fumatul de cannabis.

Coordonatorul studiului, profesorul Jorge Chavarro, unul dintre cercetătorii de top din SUA, de la Şcoala de sănătate publică Harvard T.H. Chan din Boston, a declarat: “Aceste descoperiri suprinzătoare ne arată cât de puţine informaţii avem despre efectele cannabisului asupra sănătăţii sistemului reproducător şi asupra sănătăţii în general”.

Rezultatele trebuie să fie interpretate cu prudenţă şi mai sunt necesare alte studii privind efectele consumului de marijuana, a mai spus acesta.

Studii anterioare, care au avut în vedere experimente pe animale, dar şi bărbaţi care au făcut abuz de droguri, au sugerat că marijuana afectează sănătatea sistemului reproducător masculin.

Sursa: www.mediafax.ro

Citește și:

S-a dat ok-ul pentru exportul de cannabis în scop medical

Lidl vinde cannabis: La ce preț se găsește în magazine

Unde s-a legalizat consumul de marijuana pentru uz personal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.