Hașma persană, o varietate de ceapă persană, ar putea avea efecte benefice în lupta împotriva rezistenţei la antibiotice cu care sunt diagnosticaţi anumiţi pacienţi care suferă de tuberculoză.

Rezultatele testelor apar într-un studiu realizat recent în Marea Britanie, informează Press Association, citată de Agerpres.ro.

Proprietăţile antibacteriene ale haşmei persane – o varietate de ceapă, folosită pe scară largă în gastronomia iraniană – ar putea stimula efectele benefice ale antibioticelor existente şi să înlocuiască astfel tendinţa de creştere pe plan mondial a rezistenţei faţă de aceste medicamente.
Ingredientele naturale din plante şi anumite clase de microbi au „un potenţial uriaş” pentru a deveni sursa principală a unor noi tipuri de antibiotice, afirmă oamenii de ştiinţă, potrivit Agerpres.ro.

Cum funcționează ingredientul

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Un nou studiu, coordonat de cercetătorii de la University of London din Birkbeck şi University College London (UCL), a constat în realizarea unor teste pe patru compuşi de sinteză obţinuţi din haşmă persană.

Toţi cei patru compuşi au determinat o reducere semnificativă a prezenţei bacteriene în cazurile de tuberculoză multirezistentă la antibiotice. Cel mai promiţător dintre cei patru candidaţi a inhibat dezvoltarea celulelor tuberculoase cu peste 99,9%.

Potrivit cercetătorilor britanici, acel compus chimic ar putea sta la baza dezvoltării unui nou tip de medicament pentru a combate tulpinile de tuberculoză ce au dezvoltat rezistenţă la medicamentele antibacteriene.

Studiul a fost coordonată de Sanjib Bhakta, profesor la catedra de Ştiinţe Biologice din cadrul University of London din Birkbeck, şi Simon Gibbons, directorul catedrei de Farmaciei şi Biochimie de la UCL.

Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în Scientific Reports.

Aproximativ 50 de milioane de persoane din lume sunt infectate în prezent cu tuberculoză multirezistentă la medicamente.

Sursa: www.agerpres.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.