Afine
Afine
A început sezonul afinelor! Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți și au nenumărate beneficii, chiar ajută la lupta împotriva bolilor și sunt un instrument pentru menținerea unei stări bune de sănătate, scrie Sfatulmedicului.ro.

Afinele stimulează sistemul imunitar și previn apariția infecțiilor, iar odată ce imunitatea este puternică, puteți evita răceala, febra, varicela și multe dintre bolile care se pot transmite, atât pe cale virală, cât și pe cale bacteriană.

Totodată, un studiu de specialitate sugerează că afinele pot ajuta la reducerea factorilor de risc privind acumularea grăsimii în zona abdominală. Astfel, afinele pot scădea posibilitatea apariției bolilor cardiovasculare și a sindromului metabolic.

De asemenea, extractul de afine conține un nivel ridicat de compuși numiți antocianozide, care, în urma studiilor clinice, s-a dovedit că încetinesc pierderea vederii. Compușii respectiv pot preveni sau întârzia efectele îmbătrânirii, precum: cataracta, miopia și hipermetropia, uscăciunea ochilor și infecțiile, în special cele de la nivelul retinei, datorită proprietăților antioxidative.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Aceste fructe conțin antociani, vitaminele A, complexul B, C și E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan și astfel, pot preîntâmpina sau vindeca apariția tulburărilor nevrotice, prin prevenirea degenerării sau distrugerii neuronilor, a celulelor creierului. În această ordine de idei, afinele ajută la menținerea sănătății sistemului nervos central.

Conținutul ridicat de fibre, antioxidanții puternici și abilitatea afinelor de a dizolva colesterolul rău, fac din aceste fructe un supliment alimentar ideal pentru vindecarea bolilor de inimă.

Sursa: www.sfatulmedicului.ro

Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)

Citește și:

Ce beneficii aduce consumul de varză murată

Scorțișoara are un efect benefic asupra memoriei! Ce spun cercetătorii

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.