Zmeură
Zmeură
Zmeura a început să se coacă, iar aceste fructe pot fi recoltate o dată la trei – patru zile. Nutriționiștii din întreaga lume au confirmat că beneficiile pentru sănătate obținute în urma consumului de zmeură sunt nenumărate, scrie Sfatulmedicului.ro.

Astfel, zmeura este un fruct de pădure care stimulează sănătatea unei persoane, indiferent de forma în care este consumată. Zmeura este bogată în acid elagic, un compus fenolic care ajută la prevenirea cancerului, deoarece inhibă creșterea celulelor canceroase și oprește dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Fructul este bogat în fibre și mangan, iar fibrele ajută la încetinirea procesului digestiv astfel încât senzația de saturație să persiste cât mai mult, iar manganul este un mineral care ajută la menținerea valorilor înalte ale ratei metabolice care contribuie la arderea grăsimilor.

Totodată, mineralele, cum ar fi vitamina C au rolul de a ajuta organismul să dezvolte țesuturi conjunctive puternice și un sistem imunitar capabil să respingă atacul micro-organismelor. De asemenea, fructul are în compoziție substanțe care ajută la preîntâmpinarea infecțiilor vezicii urinare, prin împiedicarea aderenței bacteriilor la celulele care căptușesc pereții tractului urinar.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Un alt beneficiu al zmeurei ar fi acela că este bogată în compuși importanți pentru o vedere sănătoasă. Substanța considerată a fi responsabilă de această calitate este luteina. 

Sursa: www.sfatulmedicului.ro

Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)

Citește și:

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de smochine

Vezi care sunt beneficiile consumului de afine: Aceste fructe stimulează sistemul imunitar și pot preveni apariția infecțiilor

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.