Smochin
Smochin
Este sezonul în care frunzele de smochin reprezintă un bun aliat atunci când vine vorba de anumite afecțiuni. Astfel, ceaiul din frunze de smochin conține nutrienți benefici care ar putea ameliora anumite afecțiuni, potrivit Revistamedicinas.ro.

Smochinele sunt fructe ce sunt recunoscute după gustul specific, însă, pe altă parte, frunzele de smochin sunt recunoscute pentru proprietățile terapeutice pe care le au: sunt considerate un adevărat adjuvant pentru diabet, deoarece ceaiul din frunze de smochin ajută la reducerea nivelului de insulină.

Acesta ar putea scade și indicele glicemic, ajutând astfel chiar și la prevenirea bolilor de inimă.

Atât smochinele, cât și ceaiul din frunze de smochin sunt recunoscute pentru proprietățile laxative. Specialiștii în nutriție recomandă persoanelor care se confruntă cu probleme digestive ceaiul din frunze de smochin: ajută la combaterea constipației, însă și la stimularea digestiei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Totodată, experții în medicină naturopată recomandă ceaiul din frunze de smochin pentru că ar putea regla nivelul de colesterol și de trigliceride din sânge.

De asemenea, frunzele de smochin conțin și compuși care sunt recunoscuți pentru proprietățile antibacteriene. Astfel, aceste frunze pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta infecții, în timp ce extractul din frunze de smochin ar putea inhiba dezvoltarea bacteriilor orale.

Cum prepari ceaiul din frunze de smochin:

Într-un recipient, se pune apa (500 ml) la fiert și trebuie să fie lăsată până dă în clocot. Ulterior, focul trebuie să fie redus iar frunzele (două linguri de frunze uscate de smochin) trebuie să fie adăugate și lăsate la fiert pentru cinci minute.

Ulterior, focul trebuie să fie redus, iar ceaiul lăsat la răcit. Înainte de a fi consumat, ceaiul trebuie strecurat și puteți consuma două cești pe zi, însă fără a adăuga miere, zahăr sau alți îndulcitori.

Sursa: www.revistamedicinas.ro

Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)

Citește și:

Beneficiile consumului de prune: Aceste fructe pot întări sistemul imunitar

Vezi care sunt beneficiile consumului de zmeură: Fructul ar putea ajuta la preîntâmpinarea infecțiilor

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.