Atleta Adelina Gavrila sare in proba triplusalt feminin, la Campionatele Europene de Atletism din Goteborg, marti, 8 august 2006. MIRCEA ROSCA / MEDIAFAX FOTO
Triplusaltista Adelina Oancea Gavrilă, de trei ori finalistă la Campionatul Mondial de atletism în sală, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial U20 din 1996, locul 5 în finala Europeanului din 2010, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice şi de zece ori campioană naţională, trece prin momente critice, având în faţă de purtat o luptă cu viaţa.

Sportiva în vârstă de 40 de ani, din Brăila, are o sarcină cu o complicaţie rară, iar după ce va naşte va intra de urgenţă într-o operaţie de cinci ore, cu şanse de supravieţuire de doar 20%. Colegele din atletism au demarat o campanie strigăt-de-ajutor, Adelina Gavrilă având nevoie de donaţii de sânge pentru ca medicii să o poată salva, săptămâna viitoare.

Adelina Gavrilă deţine recordul naţional al României la triplusalt, tineret sub 23 ani – cu o performanţă înregistrată pe data de 12 iunie 1999 de 14,71 m, dar şi recordul la tineret, în sală: 14,39 m (29 ianuarie 2000).

Deja mămica unui băieţel în vârstă de 4 ani, Adelina Gavrilă urmează să nască pe 2 august, însă are o complicaţie rară – placentă Previa Percreta. Mai exact, placenta s-a întins în organism şi s-a lipit de organe.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Naşterea va fi urmată de o operaţie care va dura 5 ore, în care medicii vor dezlipi placenta de restul organelor. Intervenţia este asociată cu sângerări abundente, au avertizat doctorii, care, totodată, sunt rezervaţi în prognostic, apreciind că şansele de supravieţuire ale mamei sunt de 20%.

„Dacă vrea și poate cineva să-i sară în ajutor, numele ei este Oancea Adelina, fosta noastră mare triplusaltistă, Gavrilă pe numele de fată, se află internată la spitalul Sanador din București și are grupa 0 pozitiv. Cei care vor să facă acest gest să menționeze că donează pentru Oancea Adelina, de la Spitalul Sanador din București”, se arată în apelul făcut Anamaria Ioniță.

Important este că donarea de sânge se poate face din orice oraș, cu precizarea numelui Adelinei Oancea.

Sursa: Mediafax

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.