Spadasina Ana Maria Popescu a declarat, sâmbătă, că speră că argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un “buget de bun simţ pentru scrima românească”, conform news.ro.

“Sper că de dată asta să fie suficient şi să nu se mai spună că Brânză a pierdut aurul. Sper că medalia asta să cântărească suficient, cât să asigure un buget de bun simţ pentru scrima românească”, a declarat sportivă imediat după concurs, pentru TVR.

Sportivă Ana Maria Popescu a fost învinsă în finală la spadă şi a rămas cu medalia de argint. Este prima medalie pentru România la JO de la Tokyo.

Popescu a fost învinsă în finală de sportivă chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportivă coreeană Seră Song, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11.

Sportiva de 36 de ani a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013. A câştigat 20 de medalii la campionatele europene şi mondiale, dar şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar