Marco Sovar a cucerit, duminică, medalia de aur în proba de sabie a Campionatelor Mondiale de scrima pentru juniori și cadeți de la Cairo.

“După o semifinală în care atacul și răbdarea i-au adus victoria cu 15-10 în față americanului Colby Harley, Marco a avut de muncit în față incomodului coreean, Junseong Park. Stangaciul nostru și-a valorificat cele mai bune acțiuni pe care le știe, a avut răbdare, a simțit distanță, și-a păstrat calmul pe planșă și a rezistat în față unui sabrer agil și plin de energie care a întrerupt lupta de prea multe ori pe motive medicale.

Marco, elevul lui Alexandru Chiculiță, a revenit de la 7-11, a câștigat cu 15-13 și devine campion mondial”, a scris FR Scrima, pe Facebook.

Stângaciul Marco Șovar, legitimat la Clubul Sportiv Dinamo, a revenit senzațional în finala Campionatelor Mondiale de sabie de la Cairo. Condus de sudcoreanul Junseong Park, scor 7-11, sabrerul pregătit de Alexandru Chiculiță s-a impus cu 15-13. O performanță excepțională pentru sportul românesc! Triumful de astăzi reprezintă încununarea unei munci titanice pentru Marco, campion național în mai multe rânduri și ocupant al locului 6 cu echipa, la Europenele de cadeți din 2019.

Marco Sovar are 17 ani și este legitimat la CS Dinamo. El se anunță o mare speranța a scrimei românești.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar