Consiliul Director al Federației Române de Volei a decis încheierea campionatelor Diviziei A1, la masculin și feminin, cu clasamentul final considerat cel de la finalul returului, adică înainte de intrarea în play off. Astfel, voleibalistele Clubului Sportiv Medgidia încheie campionatul pe locul 7 și rămân în următorul sezon pe prima scenă a voleiului feminin.

“Consiliul Director a luat azi decizia de a încheia campionatul în acest moment cu clasamentul dobândit de fiecare echipă la finalul returului, adică la finalul sezonului regulat. Pentru că din play-off se disputaseră doar două etape, mai erau opt. Deci campioane sunt Arcada la băieţi şi Blaj la fete. Şi prin decizia asta nu se produce nicio modificare majoră, din analiza pe care am făcut-o noi. Adică primele două echipe au distanţă mare şi cele de pe locurile 3 sau 4 nu pot să le ajungă, chiar şi dacă se continua play-off-ul. Asta şi la băieţi şi la fete. Deci se schimba ceva numai dacă echipele de primele locuri s-ar fi retras din campionat, ceea ce era greu de crezut”, a spus Gheorghe Vişan, președintele FRV.

Preşedintele a explicat că aceasta este cea mai bună decizie deoarece FRV este obligată de Federaţia Internaţională de Volei să încheie campionatele interne până la 15 mai.

Fetele Clubului Sportiv Medgidia, antrenate de Florin Voinea și Radu Began, și-au îndeplinit obiectivul și au reușit la prima apariție în Divizia A1 de volei feminin o figură frumoasă, aducând la Medgidia echipe mari și momente unice. Alba Blaj a devenit campioana, urmată pe podium de Dinamo și CSM TARGOVISTE

Campionatul de volei feminin s-a încheiat după ce Comitetul FRVolei a votat închiderea sezonului 2019/2020, din cauza pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.