David Popovici (16 ani) a fost la un pas de prima sa medalie olimpică: a terminat pe locul 4 în proba de 200 de metri liber, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și a fost la două sutimi de secundă de bronz.
David a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68.
Titlul olimpic a fost câştigat de britanicul Tom Dean, cu timpul de 1.44.22.
Podiumul a fost completat de Duncan Scott (1.44.26 – Marea Britanie) și de Fernando Scheffer (1.44.66 – Brazilia).
David Popovici a luat startul pe culoarul unu.
De știut:

Timpul reușit de David Popovici reprezintă un nou record mondial la juniori și cel mai bun timp personal pe 200 metri liber.

O nouă zi, o nouă probă

Tot azi, Popovici va lua startul şi în serii la 100 m liber, proba preferată a tânărului sportiv, unde îşi doreşte o performanţă la fel de bună ca la 200 m.

”A fost o încălzire un pic mai lungă şi cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aştept la un rezultat cel puţin la fel de bun. Nu am simţit presiune la 200 m şi nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuşi, nici la 100 m. Pentru că deşi sunt nişte bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câştigat dreptul să fiu lângă ei şi să fiu una dintre bestii”, a spus David Popovici.

Înotul a contribuit la palmaresul României de la Jocurile Olimpice un număr de 9 medalii, dintre care 3 de aur, două de argint şi 4 de bronz.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ultimele medalii olimpice cucerite de înotătorii români datează de la JO 2004 de la Atena, când Camelia Potec a obţinut aurul la 200 m liber, iar Răzvan Ionuţ Florea a fost medaliat cu bronz la 200 m spate. El a rămas şi singurul băiat care a urcat pe podium până acum la olimpiadă.

Din 1952, de la prima participare la întrecerile olimpice de înot, reprezentanţii României nu au mai lipsit decât de la două ediţii ale JO, în 1964 şi 1976.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar