400 de copii de la mai multe școli din Constanța, dar și de la Centrele de Incluziune Educațională „Delfinul”, „Albatros” și „Maria Montessori” din municipiu au participat ieri la o activitate specială, la „Ziua Marilor Războinici”. Șase foști concurenți la Exatlon au fost ieri prezenți în Sala de Sport a Centrului „Albatros” din Constanța pentru o activitate sportivă inedită.

Zeci de copii de la Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu”, Școala Gimnazială nr. 8, Școala Gimnazială nr. 22 „Dan Barbilian”, Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”, Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, Școala Gimnazială nr. 37, alături de învățători și părinți susținători au fost alături de copii de la Centrele de Incluziune Educațională „Delfinul”, „Albatros” și „Maria Montessori” într-o activitate care și-a dorit prin practicarea exercițiului fizic, dar și promovarea spritului de fair play.

Concurenții Exatlon au organizat un traseu asemnător cu cel e care l-au parcurs în Republica Dominicană.

„Astăzi este o zi specială. Ne aflăm într-un Centru de incluziune educațională, unde găsim copii minunați și profesori implicați care au avut o idee minunată. Evenimentul de astăzi este o idee a profesorilor de educație fizică din centrele de educație incluzivă din Constanța. Este un parteneriat extraordinar între Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Ovidius, cluburile sportive Pheonix și BC Athletic, susținuți logistic de Direcția De Sport și Tineret Constanța. Un concurs televizat, iubit de copii. Astăzi ne aflăm la Ziua Războinicilor și sunt fericită că acești colegi ai mei s-au gândit să organizeze această zi pentru a crea ziua Faimoșilor. Copiii au desfășurat parcursuri aplicative, s-au întrecut între ei, au socializat… Pe lângă asta, este promovarea sănătății prin practicarea exercițiului fizic, dar și promovarea spritului de fair play”, ne-a declarat directorul Direcției de Tineret și Sport Constanța, Mariana Solomon.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta„Traseele au fost făcute exact pentru copiii de vârstă mai mică pentru ca aceștia să le poartă realiza. Totul a început la inițiativa lui Ciprian Silea și Iulian Pîtea care și-au făcut un proiect, Ziua Micilor Războinici, și la invitația mea astăzi se desfășoară această activitate minunată aici. Inițial era un proiect doar cu școlile incluzive, dar ne-am gândit că nu ar trebui să facem o discriminare și am invitat școlile partenere cu care suntem partenere și în multe ale proiecte. Cu siguranță și-ar fi dorit multe școli să vină numai că capacitatea sălii nu ne-a permis”, ne-a spus Regep Nida, coordonator Centrul de Incluziune Educațională „Maria Montessori”.

Activitatea a durat mai bine de trei ore, timp în care copii, entuziasmați și ajutați de foștii participanți la Exatlon s-au întrecut pe traseele amenajate special pentru ei. La finalul fiecărei curse au fost recompensați cu diplome.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.