Gheorghe Hagi şi conducătorii Farului vor să treacă la nivelul următor şi continuă investiţiile. Clubul Farul urmează să se mute înapoi în Constanța, în timp ce baza sportivă din Ovidiu se va extinde, în urma unei investiţii de milioane de euro.

Academia de la Ovidiu se dezvoltă, iar proiectul o poate transforma într-o forţă pentru Farul Constanţa, atât la nivel de copii şi juniori, dar şi la nivelul echipei de seniori, potrivit telekomsport.ro.

„Avem în construcţie patru clădiri. În ele vor fi noul sediul administrative al clubului, un hotel pentru juniori, o cantină, cafenele, un centru de antrenament, o sală de fitness, un centru medical. Vom mai face un teren sintetic, ar trebui să fie gata în două săptămâni.”, a declarat vicepreşedintele Farului Constanţa, Tiberiu Curt, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV.

Investiţie de 8 milioane de euro în academia lui Gică Hagi din Ovidiu

Baza sportivă inaugurată acum mai bine de un deceniu se va extinde, în urma unei investiţii de milioane de euro: „Avem în plan încă opt terenuri, în următorii ani. Este o investiţie de circa 8 milioane de euro. Vrem să facem nu cea mai mare şi cea mai frumoasă bază din România, ci vrem să ne comparăm cu cei din Europa.”, a adăugat Tibi Curt.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Momentan, suprafaţa bazei este de șapte ha şi cuprinde stadionul principal, cu o capacitate de 4,500 de locuri, șapte terenuri secundare de fotbal, birouri, hotel, vestiare şi o varietate de corpuri cu funcţii specifice. În ultimii ani, de la Ovidiu au plecat mulţi fotbalişti spre echipele din Liga 1 sau din străinătate, dar şi spre naţionalele României.

Farul se mută de la Ovidiu la Constanţa când va fi gata noul stadion

Momentan, Farul joacă meciurile de acasă pe stadionul din Ovidiu, în locul Viitorului, dar prima echipă va reveni în Constanţa când noua arenă va fi gata. Baza de antrenament a clubului va rămâne la Ovidiu, iar meciurile oficiale ale Farului vor avea loc în oraşul de baştină.

Planuri pentru un nou complex sportiv în Constanța, cu 18.000 de locuri

În august, Gică Hagi şi Gică Popescu s-au întâlnit cu autorităţile şi au analizat proiectul propus pentru noul complex din Constanţa. Arena ar urma să aibă 18.000 de locuri şi va fi gata peste trei ani.

Sursa citată a anunţat şi strategia clubului la care principalii finanţatori sunt Gică Hagi şi Ciprian Marica. După ce şi-au unit forţele, la Farul a fost propus un plan sportiv pe cinci ani.

El cuprinde un buget anual mare, care să-i permită echipei să producă performanţe şi prezenţe constante în competiţiile europene. Farul nu vrea să facă doar act de prezenţă, ci să-şi lase amprenta asupra competiţiei.

Farul Constanța, primul club european care vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2030 

Tiberiu Curt a detaliat şi proiectul anunţat de Farul în urmă cu câteva luni. Clubul vrea să devină până în 2030 neutru din punct de vedere ecologic, iar în acest sens va face paşi importanţi.

„Avem un proiect pe fonduri europene pentru un parc de panouri fotovoltaice, astfel încât să ne reducem consumul de energie din metode tradiţionale. Cred că în următoarea perioadă o să derulăm un proiect în colaborare ci unul în partenerii noştri, BMW, prin care vom avea toate maşinile electrice. ENEL va face nişte puncte de încărcare. Ne gândim să instalăm unul şi pentru suporterii care vor veni la stadion.”, a mai vicepreşedintele Farului.

În acest sezon, clubul are şanse mari de calificare în play-off-ul Ligii 1. Cu Hagi pe bancă, echipa e pe locul şase în Liga 1, cu 24 de puncte, iar în ultima etapă a învins-o pe Universitatea Craiova.

Citește și:

PREMIERĂ Farul Constanța, primul club european care vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2030 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!