Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în luna august, a participat în calitate de partener și a organizat diferite proiecte și activități de tineret prin Centrele de Agrement aflate în administrare. 

Este vorba despre opt activități derulate pe parcursul unei luni în care au fost angrenați peste 1.500 de tineri din diferite medii sociale:

  1. Program national TABARA OLIMPICILOR – tineri remarcați pe diferite discipline de studiu, au beneficiat de sejururi în Centrele de Agrement 2 Mai, perioada 20 august – 26 august 2019 și Eforie Nord, perioada 28 august – 02 septembrie 2019. Finanțare oferită de către Ministerul Tineretului și Sportului.
  2. Proiect Național ”O ȘANSĂ pentru Tineri” – 35 de tineri au beneficiat de diferite activități privind egalitatea de șansă, nondiscriminare și vulnerabilitatea grupurilor sociale în fața diferitelor situații de risc. Proiectul s-a desfășurat în perioada 28 august – 03 septembrie 2019, Centrul de Agrement Eforie Nord. Finanțare oferită de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Giurgiu în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.
  3. Proiect național ”O Egalitate de Șansa pentru Tinerii din mediul rural” – proiect național implementat de către Ministerul Tineretului și Sportului și ONG FNGAL în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Proiectul a vizat formarea a 360 de tineri în domeniul lucrătorilor de tineret, formand abilități și competențe în lucrul cu tinerii. Proiectul s-a desfășurat în perioada 19 august – 26 august 2019, Centrul de Agrement Eforie Sud ”New Paradise”.
  4. Proiect național ”Dobroge, Mandra Gradina” – organizat de către ACCSALPA cu finanțare oferită de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Festivalul național de folclor, se afla la a XII-a ediție, cu participarea a peste 30 de ansambluri populare și peste 800 de participanți, participanții reprezentand toate zonele folclorice din țară. Proiectul s-a desfășurat în Mangalia pe 6 scene concomitent, perioada 26 august – 01 septembrie 2019.
  5. Proiect ”Voluntariatul – atelier de implicare în comunitate!” – organizat de către ONG SIGMA DEVELOPMENT CENTER în perioada 03 septembrie – 07 septembrie 2019 la Centrul de Agrement 2 Mai, cu finanțare a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. Proiectul vizeaza inițierea tinerilor în diferite forme de implicare comunitara precum și dezvoltarea lor personală în voluntariat, numar de participanți 30.
  6. Proiect național ”DEMOCRATIN, ediția a saptea”, cu finanțare oferită de către Ministerul Tineretului și Sportului , vizeaza formarea în rândul a 250 de tineri a unor abilități necesare în exercitarea drepturilor cetățenești precum și o informare cât mai corectă cu privire la atribuțiile principalelor instituții din România. Participanții sunt grupuri organizate din Județul IAȘI – Comuna Deleni; OLT – Orașul Potcoava, DOLJ –Mun. Craiova, București, ILFOV – Oraș Voluntari, OLT – Comuna Dobrosloveni, CARAS – oraș Caransebeș, COVASNA – Mun. SF: Gheorghe și Constanța. Partener în cadrul proiectului ONG TEAM, perioada de implementare 03/04 septembrie – 09/10 septembrie 2019.
  7. Proiect național ”IMPREUNA ANTIDROG” desfășurat de către Ministerul Educației Naționale cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, perioada 28 august – 02 septembrie 2019, peste 200 de tineri fiind implicați în diferite ateliere tematice avand ca finalitate stimularea abilităților de refuz în contextul existenței factorilor de risc. Atelierele tematice au fost din următoarele domenii – film , prezentare de proiecte, teatru, apicultura, tir cu arcul, sport de masa – fotbal și baschet, ateliere creative de tip hand made, dans, poezie, orientare și treasure hunt.
  8. Campania de prevenire estivala ”VACANȚA în siguranța” inițiată de către Centrul regional de Prevenire, evaluare și Consiliere Antidrog cu sprijinul Direcției Judene pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, Compartimentului Prevnire din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, a vizat informarea corectă a tinerilor prezenți în cele 3 Centre de Agrement – Eforie Sud, Eforie Nord și 2 Mai cu privire la diferite situații de risc la care se pot expune prin consumul de factori de risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.