Naţionala de volei feminin a României s-a calificat în deplasare, la turneul final al Campionatului European din 2019, după ce a învins reprezentativa Bosniei, cu scorul de 3-2, în meci contând pentru grupa preliminară F a competiţiei, relatează News.ro. Scorul pe seturi a fost 25-17, 19-25, 21-25, 25-17, 15-9, după 115 minute de joc.

România se putea califica de sâmbătă, dar a cedat în faţa Spaniei, în sala din Alexandria.

Voleibalista legitimată la Clubul Sportiv Medgidia, Mihaela Albu, face parte din lotul național al României.

Tricolorele încheie grupa F pe locul 2, cu 13 puncte, şi obţin calificarea la turneul final al Campionatului European, unde ajung primele două clasate din fiecare din cele şase grupe.

Competiţia se va desfăşura între 23 august – 8 septembrie.

Meciurile vor fi găzduite de Ungaria, Turcia, Polonia şi Slovacia. Pe lângă cele patru ţări care organizează competiţia, la turneul final şi-au mai asigurat prezenţa: Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania, Bulgaria, Belgia, Croaţia, Grecia, Franţa, Portugalia, Finlanda şi Elveţia.

România a mai evoluat la 11 Campionate Europene până în prezent. Echipa din 1963 a reuşit să obţină medalia de bronz. Europeanul din acel an a fost organizat chiar în ţara noastră, iar URSS s-a încoronat drept campioană europeană. Polonia a completat podiumul.

Citește și:

Voleibalista CS Medgidia, Mihaela Albu, joacă în lotul național al României într-un meci împotriva Spaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.