Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, conduce contingentul sportivilor români nominalizați în anchetă „Cei mai buni zece sportivi ai anului în Balcani”, organizată de agenția bulgară de știri BTA.

Halep, campioană în 2018 la Roland Garros și finalista la Australian Open, încheie al doilea an consecutiv în postura de lider WTA.

Simona Halep s-a clasat pe locul al doilea la ediția de anul trecut a anchetei, cu 60 de puncte, devansată de tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, 62 de puncte.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La ediția de anul acesta, a 46-a a tradiționalei anchete, au mai fost nominalizați, din rândul sportivilor români, halterofilul Nicolae Onica, medaliat cu bronz la Mondiale și cu aur la Europene, canotoarele Mădălina Beres și Denisa Tilvescu, medaliate cu aur la Europene, atât la dublu rame, cât și la 8+1, Ionela-Livia Lehaci și Gianina Beleaga, campioane mondiale la dublu vâsle categorie ușoară, handbalista Cristina Neagu, golghetera Ligii Campionilor și inclusă în echipa ideală a competiției, scrimeră Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Mondiale, halterofilele Elena Andrieș și Loredana Toma, ambele campioane europene, luptătorul Mihai Mihuț, campion european.

Bulgaria este reprezentată de luptătorii Taybe Yusein, campion european și mondial, și Biliana Dudova, campioană europeană și vicecampioană mondială, etc.

De la croați sunt nominalizați, între alții, fotbalistul Luka Modric, campion european cu Real Madrid și vicecampion mondial cu echipa națională, atletă Sandra Perkovic, campioană europeană la aruncarea discului, și tenismanul Marin Cilic, finalist la Australian Open și câștigător al Cupei Davis cu echipa țării sale.

Cei mai importanți sportivi ai Greciei sunt gimnastul Eleftherios Petrounias, campion european și mondial la inele, atletă Katerina Stefanidi, campioană europeană la săritură cu prăjină și medaliată cu bronz la Mondialele indoor, tenismanul Stefanos Tsitsipas, campionul turneului Next Gen ATP Finals.

Serbia are și ea sportivi cotați cu șanse, tenismanul Novak Djokovic, numărul unu mondial și campion la Wimbledon și US Open, voleibalistă Tijana Boskovic, campioană mondială și desemnată cea mai bună jucătoare a turneului final, atletă Ivana Spanovic, campioană mondială la triplusalt, poloistul Filip Filipovic, campion european și cel mai bun jucător al competiției.

Turcia candidează cu atletul Ramil Guliyev, campion european la 200 m, luptătorii Metehan Basar, campion olimpic, și Yasemin Adar, campioană europeană și vicecampioană mondială, voleibalistă Gozde Kirdar Sonsirma, câștigătoare a Ligii Campionilor cu VakifBank Istanbul și cea mai bună a jucătoare a competiției.

Citește și:

Cât a câștigat Simona Halep din tenis în 2018

(Galerie Foto) Simona Halep a primit primul titlu de Ambasador al Universității “Ovidius” Constanța

Simona Halep termină anul pe primul loc. Câți bani a câștigat în 2018

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.