Simona Halep (29 de ani) ocupă poziţia a 5-a în topul celor mai bogate femei din România.

Sportiva noastră a avut un an 2020 dificil, din cauza turneelor amânate şi a restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar şi aşa, Simo a câştigat 3 turnee (Dubai, Praga şi Roma) şi a terminat anul pe locul 2 WTA.

Campioanei din Constanţa i-au intrat în conturi aproximativ 2 milioane de euro în anul recent încheiat, faţă de 7 milioane în 2019 şi 7,5 milioane în 2018, fără a fi puse la socoteală sumele încasate din contractele de sponsorizare.

În total, Simona Halep a câştigat 32 de milioane de euro exclusiv din turnee. La această sumă se adaugă banii veniţi din contracte cu branduri importante din diverse domenii: de echipament sportiv, auto, bancar, de ceasuri de lux sau cosmetice. La finalul anului 2020, Simona avea o avere de 47 de milioane de euro, conform Top 300 Capital.

Simona Halep are cu un milion de euro mai mult decât Cosmin Olăroiu şi cu 10 mai mult decât Mircea Lucescu, doi dintre cei mai mari antrenori români. Dan Petrescu are o avere estimată la 31 de milioane de euro, în timp ce Gică Hagi a ajuns la cota de 29 de milioane de euro.

Pe lângă banii câştigaţi din turnee şi sponsorizări, Simona Halep a făcut avere şi din investiţiile în domeniul imobiliar. Campioana noastră are două hoteluri în Braşov, mai multe blocuri de apartamente în Mamaia, iar în acest an doreşte să investească într-un hotel de 5 stele care va fi amplasat în centrul Constanţei.

Sursa: www.digisport.ro

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar