Managerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, Roxana Almășan, ne-a confirmat, în urmă cu puțin timp, că 12 din cei 480 români care au revenit din Italia și au fost cazați în cadrul unității de recuperare, au fost confirmați cu COVID-19. 

Rezultatele testelor românilor cazați aici vin la câteva zile după ce au ajuns în unitatea de cazare din Techirghiol. La momentul sosirii tuturor li s-au recoltat probe.

“Din păcate au venit rezultatele și avem 12 cazuri confirmate de COVID-19. Din fericire, aceștia sunt asimptomatici”, ne-a spus managerul unității.

“Cetățenii localității au înțeles si sunt alături de noi. Oricare dintre ei putea avea un membru al familiei printre cei reveniți în țară. Am stat de vorbă cu ei, sunt oameni normali care aveau locurile de muncă în Italia și care au fost nevoiți să se întoarcă”, ne-a spus primarul orașului Techirghiol, Viorel Soceanu.

Edilul ne-a mai declarat că în această seară, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu va mai ateriza încă două aeronave cu 250 de români din Italia. Aceștia vor fi cazați tot la Sanatoriul din Techirghiol.

Citește și:

Încă 2 aeronave cu români din Italia sosesc în această seară. Vor fi cazați tot la Sanatoriul Balnear din Techirghiol

Sanatoriul Balnear Techirghiol, primul centru de carantinare care ne arată condițiile în care stau românii repatriați din Italia

Încă 137 de români din Italia sosesc în județul Constanța și vor fi duși în carantină la Sanatoriul Balnear din Techirghiol

Care sunt spațiile de carantină din Mamaia, Eforie, Jupiter și Techirghiol unde vor fi cazați românii aduși din Italia