Cetățeni străini
Cetățeni străini
Polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II, județul Arad, au depistat 19 cetățeni din Nepal, Afganistan și Bangladesh, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

Aceștia au fost ascunși în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În cursul zilei de ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, doi cetățeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, cei doi șoferi transportau utilaje cu platformă, respectiv frigidere și combine frigorifice, pentru societăți comerciale din Germania și Franța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În urma efectuării unui control amănunțit, echipajele canine au semnalat prezența unor persoane în mijlocul de transport. După deschiderea semiremorcilor, au fost descoperiți 13 cetățeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani. Aceștia intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

Cetățeni străini
Cetățeni străini

De asemenea, un alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, județul Arad. Polițistul de frontieră a fost informat de către un cetățean bulgar, șofer al ansamblului rutier format din cap tractor înmatriculat în Bulgaria și semiremorca înmatriculată în Danemarca ce transporta electronice pentru o societate din Danemarca, despre faptul că, în timp ce se afla într-o parcare situată în apropierea localității Nădlat a auzit zgomote în semiremorcă. Era în timpul pauzei, iar din acest motiv, s-a deplasat în P.T.F. Nădlac.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit, în semiremorcă, șase persoane ascunse printre marfa transportată. La cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan și Bangladesh, solicitanți de azil în țara noastră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Foto: Poliția de Frontieră

Citește și:

Peste 80 de cetățeni străini descoperiți ASCUNȘI, în automarfare, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.