De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 258 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 15 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 240 de pacienți au fost declarați vindecați.

“Numărul de persoane vindecate cuprinde atât pacienți din Constanța, incluși în raportarea cazurilor din județul nostru (258 astăzi, conform Grupului de Comunicare Strategică), cât și persoane din alte județe (Tulcea și Ialomița), persoane care sunt incluse în raportările din județele respective.
Astfel, la această oră, în unitățile medicale constănțene mai sunt internate 48 de persoane, după cum urmează: 30 din județul Constanța, 11 din județul Tulcea și 7 din județul Ialomița”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 391 de persoane, care ocupă 16% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 786 de persoane în izolare la domiciliu.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În cursul zilei de ieri, 16 mai a.c., peste 900 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. Obiectivul principal al misiunilor întreprinse este acela de a spori siguranța cetățenilor în noul context.

Odată cu trecerea în starea de alertă pe teritoriul României, forțele de ordine acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Citește și:

Doar 167 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Care este situația la nivelul județului Constanța

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar