35 de cai au fost salvați de autorități și duși în adăposturi specializate pentru îngrijire, anunță Primăria Techirghiol în urma sesizărilor venite atât pe rețelele sociale cât și de la diferite persoane.

“În urmă unor sesizări venite atât pe rețelele sociale cât și de la diferite persoane, duminică 24.01.2021, 35 de cai au fost salvați de autorități și duși în adăposturi specializate pentru îngrijire.

Acțiunea s-a desfășurat pe rază orașului Techirghiol, caii fiind adunați de autorități de pe terenurile extravilane. La acțiune au participat reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Constanța, Poliției din Techirghiol, Poliției Locale Techirghiol și medicul veterinar din orașul Techirghiol”, transmit autoritățile locale.
Ancheta privind indentificarea proprietarului sau proprietarilor cailor este în plină desfășurare, având în vedere că din cei 35 de cai doar 6 erau microcipati și niciunul din exemplarele găsite de autorități nu era în evidența Registrului Agricol al Primăriei Techirghiol.
Pentru salvarea animalelor au venit în ajutor mai multe ONG-uri. Reprezentanții DSV Constanța și cei ai Poliției Naționale au emis o ordonanata de reținere a animalelor și au decis transportarea lor la o fermă din comuna Peștera pentru a primi îngrijiri medicale și hrană.
Citește și:
Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar