Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
În săptămâna 19 – 24 septembrie, lucrătorii Iridex Group Salubrizare, împreună cu ajutoare de nădejde, au organizat și participat la acțiuni de ecologizare, în județele Constanța și Călărași, cu ocazia Zilei Mondiale a Curățeniei. 

În fiecare an, la nivel mondial, ZIUA CURĂȚENIEI se sărbătorește pe data de 23 septembrie, iar Iridex Group Salubrizare a decis să celebreze prin acțiuni de ecologizare mai speciale, vizând obiective cu importanță culturală și turistică.

Așadar, sâmbătă, 19 septembrie 2020, s-a desfășurat prima acțiune din cadrul proiectului, în orașul Hârșova.

Zona Cetății Carsium din Hârsova, de pe malul Dunării, a fost unul dintre obiectivele puse în valoare în aceste acțiuni. Lucrătorii Iridex Group Salubrizare, înarmați cu mănuși, măști și saci, s-au luptat cu mormane de nepăsare, întrucât zona se transformă, deseori, peste noapte, în groapa de gunoi a unor cetățeni care nu au înțeles că mediul înconjurător este a doua noastră casă.

Primăria orașului Hârșova s-a alăturat acțiunii de ecologizare pentru igienizarea zonei Cetății Carsium.

Duminică, 19 septembrie, acțiunile au continuat în comuna Adamclisi. Cu sprijinul Primăriei Comunei Adamclisi și al elevilor din cadrul Liceul Tehnologic ”Jean Dinu”, a fost igienizată zona arheologică și cetatea Tropaeum Traiani, din Adamclisi.

Din păcate, zonele vizate erau acoperite de deșeuri diverse: materiale textile, pet-uri, ambalaje, chiar și recipiente din sticlă. Cu mic, cu mare, s-a reușit igienizarea. Pe lângă participarea la strângerea deșeurilor, elevii din Adamclisi au primit sfaturi utile privind colectarea separată a deșeurilor, valorificarea ambalajelor și protejarea naturii.

Copiii ne-au arătat, încă o dată, că cei mici pot fi adevăratele exemple pentru noi, adulții. La sfârșitul activității, micuții ecologiști au fost premiați cu premii prietenoase cu mediul și cu gustări dulci.

Miercuri, 23 septembrie, s-a ecologizat și igienizat Portul din municipiul Oltenița, județul Călărași împreună cu reprezentanții Asociației Green Space Oltenița, dar și voluntari din Oltenița și București.

“Cu toții am demonstrat aplicabilitatea proverbului ”unde-s mulți, puterea crește”, reușind să “luminăm” Portul Oltenița, umbrit de nepăsarea unor cetățeni care l-au transformat într-o … groapă de gunoi!

Acțiunea a fost un real succes, întrucât am colectat peste 100 saci de deșeuri și am reușit să revitalizăm peisaje și locuri speciale, dar ne dorim ca acestea să se păstreze curate, așa cum le-am lăsat.

Pentru că este foarte important, vom continua să desfășurăm activități menite să ne ajute să conștientizăm faptul că a arunca deșeurile la întâmplare este lipsă de respect față de natură, față de trecut, prezent și viitor, dar mai ales față de noi! De ce am distruge frumușetea locurilor minunate din țara noastră?”, au transmis reprezentanții societății de salubrizare.