Acțiuni în Delta Dunării
Acțiuni în Delta Dunării
Polițiștii de frontieră, independent, sau în colaborare cu lucrătorii din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au desfășurat mei multe acțiuni, în perioada 1 mai – 6 mai 2023.

Acțiunile au fost desfășurate pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, descoperind astfel 278 de kilograme de pește, din diferite specii. Peștele a fost pescuit ilegal, iar polițiștii de frontieră au eliberat 29 de exemplare vii de sturion, întocmind astel 12 dosare penale.

În data de 6 mai 2023, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, aflată în zona Periteașca, a observat o ambarcațiune în care erau două persoane care desfășurau activități de pescuit comercial.

Procedând la interceptarea ambarcațiunii respective, în momentul în care polițiștii s-au apropiat, cele două persoane au aruncat plasele într-o autoutilitară aflată la malul Mării Negre si au părăsit zona, fără a opri la semnalele polițiștilor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În urma verificărilor au fost identificate persoanele în cauza și au fost descoperite plase cu o captură de peste proaspăt din specia scrumbie și 10 exemplare peste din specia păstrugă.

Ulterior, pe traseul de deplasare a autoutilitarei mai sus menționate au fost descoperite încă opt exemplare, pește în stare vie din specia păstrugă, abandonate în doi saci de rafie.

Peștele a fost redat mediului natural, iar autoutilitara folosită, o ambarcațiune cu motorul aferent și patru plase de pescuit comercial au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în data de 5 mai 2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au efectuat mai multe acțiuni de prevenire și combatere a braconajului piscicol în zona de competență, Golful Musura, respectiv pe mare, în zona cuprinsă între localitățile Sulina și Sfântu Gheorghe.

În urma misiunilor, au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip plase monofilament cu captură de pește din speciile sturion si crap, acest tip de plase fiind interzise atât în ceea ce privește deținerea, cât și în ceea ce privește folosirea la pescuit.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii de frontieră au fost confiscate plase de tip monofilament în lungime totală de 1.070 m, cantitatea de 39 de kilograme de pește specia crap si cinci exemplare de sturion specia pastrugă cu dimensiuni cuprinse între 70-90 cm, exemplare care au fost redate mediului natural.

Astfel, în perioada de referință, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor următoarele bunuri: 480 metri plase monofilament, 1.811 metri plase pescuit comercial în valoare de 10.650 lei, 280 metri setcă în valoare de 1.400 lei, 7 vintire în valoare de 1.500 lei, trei ambarcațiuni in valoare de 14.500 lei, trei motoare barcă în valoare de 29.000 lei, două autovehicule în valoare de 52.000 lei, un rezervor benzină in valoare de 300 lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Foto/Video: Garda de Coastă

Citește și:

Aproape 40 de kilograme de somn african și hering descoperite în portbagajul unei mașini, în Delta Dunării

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.