Agapă frățească de Hramul Bisericii Sfinții Mihail și Gavriil din Saligny

Autoritățile locale din Saligny împreună cu preotul paroh al Bisericii Sfinții Mihail și Gavriil al cărui hram se prăznuiește mâine, 8 noiembrie, Adrian Vasile Crăciunescu, organizează o agapă frățească pentru 200 de localnici. De asemenea, toți elevii din comună vor primi în această zi de sărbătoare câte o prăjitură din partea Bisericii, cu sprijinul Primăriei Saligny. 

Locuitorii comunei sunt așteptați la slujba care va avea loc începând cu ora 8.00, urmând ca în jurul orei 12.00 soborul de preoți să binecuvânteze bucatele care se vor împărți localnicilor. Agapa se va ține în incinta Căminului Cultural din Saligny.

Localnicii întâmpină sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil din acest an cu o biserică recent renovată.

Autoritățile locale au făcut un efort bugetar mare pentru ca această clădire a bisericii, care datează de la momentul înființării localității, să beneficieze de lucrări de consolidare și modernizare. Fondurile au fost alocate din bugetul local și s-au ridicat la 200.000 de lei.

Edificul, care nu a avut parte de niciun fel de lucrări de reparație de la momentul înființării, a intrat, la sfârșitul anului 2017 în reparații capitale. A fost schimbat acoperișul, s-a realizat o subzidire, s-a zugrăvirea exteriorul și s-au amenajat trotuarele.

Citește și:

Comunitatea din Saligny cinstește hramul Bisericii “Sfinții Mihail și Gavriil”. Lucrările de construire a unui centrul medical în comună, aproape de start

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.